Zooey Deschanel – neka potpuno drukčija cura iz susjedstva

01/02/2012

Zanimljiva cura iz susjedstva Los Angelesa i svakako ne tipična američka glumica Zooey Deschanel priča o svojim prehrambenim navikama i o drukčijem modnom ukusu za tako komercijalan američki grad

Otkačena glumica Zooey Deschanel

Imaš netipično američko ime. Kako uspijevaš rezervirati stol u restoranu?
Moji me prijatelji zovu po nadimcima ili samo Zo, a što se tiče stolova i restorana, rijetko kad koristim svoje ime. Ne jedem u restoranu baš tako često (ha-ha).

Postala si poznata zbog svog drukčijeg načina odijevanja. Nosiš vintage komade i slušaš otkačeniju glazbu. Kako jedna takva retro cura uspijeva preživjeti u današnjem američkom svijetu?
Ponekad se osjećam baš tako. Realno, cure su me na početku čudno gledale jer nisam izgledala kao tipična holivudska glumica. No, trenutačno sam jako zahvalna zbog vremena u kojem mi moderne pogodnosti dopuštaju da još lakše odaberem zanimljive krpice iz prošlih stoljeća.

Koliko je teško održavati individualni modni ukus u gradu kao što je Los Angeles. Znamo dobro da ondje postoje zacrtani modni trendovi.
Bit ću iskrena pa ću vam priznati da većinu vremena provodim u svom vrtu iza kuće. Ne volim druženja s posloljupcima i ljudima koji neprestano pričaju 'bla bla bla taj film' pa ih uvijek pokušavam izbjeći. Takve stvari me užasno umaraju i živciraju.

Otkačena glumica Zooey DeschanelVećinom glumiš u antiromantičnim komedijama. Znači li to da ne vjeruješ u pravu i vječnu ljubav?
Neee, nikako. Naravno da vjerujem u pravu ljubav! Većina romantičnih komedija završava u onom trenutku kad to dvoje strašno zaljubljenih završi zajedno, a mi nikad ne saznamo što se kasnije s njima događa. Ja sam fan ekscentričnih komedija 30-ih godina. To je bilo vrijeme kada su ljudi prihvaćali da je rastava najnormalnija stvar i kad se pričalo o onima koji su se nakon rastave opet vratili jedno drugome. Eto, ja sam više taj tip glumice.

To znači da ne padaš previše na romantične dečke? Tko je osvajač u tvojoj priči, ti ili frajer?
Svakako i uvijek ja. Uvijek sam bila ona cura koja se družila s dečkima i koja je s njima psovala i pričala proste viceve pa je tako ostalo sve do danas. Romantični dečki znaju da i nemaju gdje mi prići jer ni ne izlazim na takva 'pekmez' mjesta.

Već kad smo kod hrane. Zbog čega si prestala biti veganka?
Moja starija sestra Emily Deschanel (zvijezda serije 'Kosti') najodanija je veganka koju poznajem, i to još od srednje škole. Pokušavala sam mnogo puta i ja izdržati, ali nisam toliko uporna. A uz sve to, alergična sam na pšenicu i soju te sam zbog toga imala najviše problema jer ne bih unijela dovoljno kalorija dnevno. Čak je bilo nemoguće jesti u veganskim restoranima (psst nešto uvijek čudno 'miriše').

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj