Wentworth Miller otkrio da je gej

22/08/2013

Zvijezda serijala "Zakon braće", glumac za kojim uzdišu žene širom svijeta, otkrio je da je gej

Wentworth Miller je jasno izrazio svoj stav protiv nedavno usvojenog ruskog antigej zakona odbijajući gostovanje na Međunarodnom filmskom festivalu u St. Peterburgu u Rusiji.

Tim je činom glumac prvi put javno progovorio o svojoj seksualnoj orijentaciji. U pismu koje je uputio organizatorima festivala zgodni glumac britanskog podrijetla obrazložio je da ne bi mogao čiste savjesti prisustvovati događaju s obzirom na stav za koji se zauzima ova država kad je o homoseksualnosti riječ.

y

- Zahvaljujem se na ljubaznom pozivu. Kao netko tko je posjećivao Rusiju u prošlosti i nosi u sebi djelić ruskih korijena, zaista bi me radovalo kada bih mogao prihvatiti vaš poziv. Međutim, kao gej muškarac, poziv moram dobiti - objasnio je Miller.

- Duboko sam zabrinut zbog trenutačnih stavova koje zastupa ruska vlada prema homoseksualcima. Ovakava situacija je potpuno neprihvatljiva i pri čistoj savjesti ne mogu prisustvovati proslavi upriličenoj u državi u kojoj se ljudima poput mene uskraćuje osnovno pravo na život i ljubav.

Ako se ove okolnosti promijene i poboljšaju, moj će izbor biti drugačiji, ali dotad, nažalost, ne – dodao je glumac.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj