Vitka ili s oblinama? Nema pobjedničke formule

08/04/2013

Carey Mulligan slatka je mršavica. Christina Hendricks slavna je po svojim raskošnim oblinama. I jedna i druga muku su mučile dok nisu naučile živjeti sa svojim tijelom

Ja bih veće grudi. Da barem imam manje grudi. Ja bih da mi je guza manja. Da su mi duže noge. Da mi je plava kosa. Kad bih barem imala kraći vrat. Ja bih... Da mi je... Kad bih... Valjda nema žene koja prije ili kasnije nije sebe zamišljala u nekom drugačijem tijelu, priželjkivala korekciju nekih svojih atributa. Tako su i dvije po tipu tijela posve različite slavne holivudske dame, Carey Mulligan i Christina Hendricks, morale sebi i svojoj okolini dugo dokazivati da je njihova vanjština više nego prihvatljiva i da se mogu osjećati dobro u vlastitoj koži.

Carey je vilinski sitna i mnoge bi bubreg dale za njezinu krhku ljepotu. Mulligan je pak dugo bila spremna bubreg dati da izgleda... drugačije. "Uvijek sam se pokrivala od glave do pete, ne volim nositi odjeću koja razotkriva. Ne izgledam dobro u kratkim suknjama, barem ja ne mislim tako", kaže žena lijepih vitkih nogu. Tek je snimanje filma "Sramota", u kojem se morala skinuti do gola, pomoglo Carey da se malo oslobodi: "Ta mi je golotinja jako pomogla da izađem na kraj s percepcijom svog tijela."

Christina Hendricks je pak zaslužna što se u showbizu - pa onda i modi i šire - ponovno cijene obline. No grudi i guza koje se danas slave na naslovnicama Christini su dugo izazivali velike probleme. Niti je sama bila oduševljena izgledom kojim se izdvajala iz vitkog "mainstreama" niti su je na holivudskim audicijama dočekivali raširenih ruku. "Ne uklapate se u izgled lika kako sam ga ja zamišljao", rečenica je koje se Christina naslušala u prvim godinama svoje karijere. Srećom nije posegnula za operacijama, već je strpljivo čekala i dočekala svoju priliku u "Momcima s Madisona". Danas milijuni žena žele izgledati upravo poput nje.

Prihvatite sebe, pa će vas prihvatiti i drugi. Rečenica jest klišej i prilično je potrošena u raznim inačicama samopomoći, ali da je točna - točna je...

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj