Kako je jedan običan dečko postao najpoznatiji tekstopisac i pjevač

24/04/2015

Netom prije izlaska singla “La La La” u suradnji s Naughty Boyem 2013. godine, ovaj 22-godišnjak dane je provodio ribajući WC školjke u lokalnom baru. Skroman Sam Smith danas s lakoćom osvaja naša srca i gomilu Grammyja...

Dok njegove hitove poput “Stay With Me”, “Money On My Mind” ili “I’m Not The Only One” s radošću pjevušimo svakom prilikom, skromni Smith otvoren je i kad je riječ o njegovu privatnom životu koji je prepun neočekivanih činjenica. Vrijeme je da kao pravi fanovi zavirimo u privatni život talentiranog pjevača.

Nikada nije bio u vezi

Smith je otkrio da je homoseksualne orijentacije i da nikad nije bio u vezi. “Jedine veze u kojima sam dosad bio bile su platonske. Mislim da me, nažalost, često privlače ljudi koji mi ne uzvraćaju ljubav”, kaže mlada zvijezda. Sam je priznao i da je njegov debitantski album “In The Lonely Hour” inspiriran muškarcem u kojeg je dulje bio zaljubljen, no njegova ljubav nije bila uzvraćena. Sigurni smo da taj misteriozni muškarac sada negdje lupa glavom u zid.

U rodu je s Lily i Alfiejem Allen

Točnije, bratić im je u trećem koljenu. Iako smo sigurni da ova veza nije utjecala na njegovu popularnost, Sam je rođak pjevačice Lily Allen i njezina brata Alfieja kojega znamo kao Theona Greyjoya iz “Igre prijestolja”.

Školovani je jazz pjevač

U tinejdžerskim godinama Smith se školovao u području jazz glazbe te je neko vrijeme nastupao kao prateći vokal na lokalnim gažama u Londonu. Čini se da je učenik sada postao ­učitelj!

Pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja

Sam je na svojem profilu na Twitteru otvoreno priznao da pati od OKP-a i o tome često javno govori. Primjerice, priznaje da svakodnevno barem dvaput provjerava sve slavine u kući kako bi se uvjerio da su dobro zatvorene.

Njegovi uzori su dive

Kao što možemo zaključiti, Smith je veliki ljubitelj glazbe, ali njegovi glazbeni uzori su isključivo pjevačice: Whitney Houston, Etta James i nezaobilazna Beyonce. “Nisam siguran zašto, ali ženski glasovi djeluju na mene tako kako muški jednostavno nikad nisu”, priznaje Sam.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj