Anita Frtalic Šulentić o tajnama uspjeha i multitaskinga

22/03/2019

Direktorica i glavna urednica radija Enter Zagreb Anita Frtalic Šulentić za Cosmo govori o karijeri, studentskim danima, modi i izlascima i otkriva detalje najluđeg rođendanskog partyja ovog vikenda - Enter Music Festivala

Direktorica si i glavna urednica Entera, kakav je osjećaj biti šefica?
Prije svega sam na čelu tima i projekta, živim radio i obožavam dinamiku svog posla. Kako Enter funkcionira punim plućima 0-24 kroz cijelu godinu i nikad ne „zaključavamo“ vrata radija odnosno program se ne gasi, tako i ja slušam svoj radio preko aplikacije kad sam na putu, checkiram društvene mreže subotom na kavi, dogovaram nedjeljom navečer strategiju za sljedeći tjedan. Biti direktorica i glavna urednica radija je prije svega pozitivan osjećaj koji da bi bio takav zahtjeva ljubav prema onome što radiš, puno odricanja, rada i ulaganja u svoja znanja i vještine.

Enter Zagreb slavi svoj 5. rođendan, na što si najponosnija kao glavna urednica? Što najviše voliš kod rada na radiju?
Enter je prvi current hit radio u Hrvatskoj, obraća se slušateljima od 15 do 35 godina i postao je lifestyle medij kojeg slušaju i prate svi mladi i oni koji se tako osjećaju. U 5 godina postavili smo nove standarde formatiranog radija, novi programski pristup, nove načine oglašavanja i ono što je možda najbitnije, novi način obraćanja slušatelju. Imamo potpisane ugovore o suradnji sa sedam najuspješnijih DJ-eva svijeta koji na tjednoj bazi rade specijalne mikseve za Enter Zagreb, a kao ekskluzivni medijski partneri Ultra Europe festivala selimo cijeli radijski studio svake godine na 7 dana u Dalmaciju. Organiziramo svaku jesen prvi i jedini radijski reality show u ovom dijelu Europe u kojem redovito sudjeluju stranci, a redakcija Entera sastavljena je od petnaestak mladih i iznimno talentiranih pojedinaca.

ekipa

Počela si na Narodnom radiju, što misliš o Extra FM-u, je li dobro ili loše da Hrvati imaju radio na kojemu se puštaju cajke?
Raznolikost glazbe i radijskih programa doprinose konkurentnosti i tome da se mi kao Enter samo još više trudimo oko svog targeta. Hrvatska trenutno ima 155 radijskih postaja s iznimno različitim glazbenim žanrovima tako da vjerujem da postoji publika za svaku radijsku postaju što je najbitnije. Izbor, raznolikost i proaktivnost su uvijek dobri, pogotovo na medijskoj sceni.


Vratimo se malo u vremenu, kako si završila tu gdje si sada? Jesi puno tulumarila dok si bila na faksu ili si bila "štreberica"?
Strateški sam to vrlo dobro kombinirala S obzirom da sam studirala novinarstvo i odnose s javnošću što stvarno volim, nije mi bio problem zapeti uz knjigu i noćima ne spavati, ali kad bi se indeks popunio, krenuli bi partyji i rad bi se vrlo kvalitetno proslavio. S Enterom je sezona festivala uvijek tako da još ne mogu reći da sam se umirovila s izlascima.


Kao žena na vodećoj poziciji u Hrvatskoj, jesi li se susretala s nekim predrasudama?
Imala sam sreću što su se moj trud, znanje i rad uvijek cijenili, a u svojoj i privatnoj i poslovnoj blizini imam ljude koji su mi uzor i od kojih crpim motivaciju, energiju i poslovne savjete. Nikad nisam kao žena bila suočena s predrasudama niti se moja sposobnost procjenjivala po tome. Ono što je sigurno napredak jest činjenica da je primjerice na mojoj godini na poslijediplomskom studiju samo 20% muških kolega, a preostalih 80% iznimno mladih i sposobnih žena.

Koji bi bio tvoj "power outfit" u kojem se osjećaš najmoćnije?
Najmoćnije se osjećam nakon vikenda u planinama i dugog, kvalitetnog sna. Poslovno sam preko tjedna uvijek u štiklama i kad mi se dogodi da 2-3 puta godišnje dođem na radio u tenisicama, imam osjećaj da me svi gledaju kao patuljka. Iako obožavam poslovne haljine i sve vrste kombinezona, dat ću malu prednost kombinaciji dobrih traperica i fine bluze, uz štikle naravno i najveći osmijeh.


Kako usklađuješ poslovne obaveze i privatni život (sudeći prema tvom Instagram profilu, imaš vremena za sve)?
A jeste me provjerili prvo? Nakon 11 godina radija, neke su poslovne obaveze postale suradnje sa sada već prijateljima, a dinamiku i multitasking koji imam na poslu, prenosim i doma jer sam jednostavno takva, mislim da mi nikad u životu nije bilo dosadno. I sad uz Enter, predajem nakon radnog dijela dana studentima marketinški kolegij na jednoj visokoj školi te sam upisala i doktorski studij koji ima predavanja svaki vikend. Planinarenje, trčanje, druženje s obitelji i prijateljima te pripremanje zdrave hrane su stvari koje me ispunjavaju te čine sretnom i zadovoljnom.

A&M-1008

Koji je tvoj savjet za Cosmo čitateljice koje se jednog dana vide u direktorskoj stolici?
Budite svoje. Svaka od nas pametna je i lijepa na svoj način, te sposobna za nešto veliko - nemojte dopustiti da vas netko uvjerava u suprotno. Vjerujete u sebe i svoju intuiciju. Meni znaju vrlo često govoriti da sam tvrdoglava kao mazga, ali budite toga svjesne i znajte kad treba popustiti, a kad još više upregnuti da bi dostigle cilj. Blizu je. I za kraj ono čega se vrlo često sjetim je misao koju sam davno pročitala i zapamtila - i najveći će se san ostvariti ako na njemu radiš svaki dan, barem 8 sati i to počevši od sutra u 7.

I, šećer na kraju, reci nam nešto više o Enter Music Festivalu, proslavi vašeg 5. rođendana. Koji su -po tebi - ključni sastojci za dobar party?
Enter Music Festival je dvodnevni party na kojem želimo okupiti sve ljubitelje elektroničke glazbe i sve naše prijatelje koji su nas podržavali prvih pet godina Entera. 8 DJ-a iz Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske pobrinut će se za odličnu atmosferu, a uz sva iznenađenja koja smo pripremili, a koja se i očekuju od jednog kreativnog petogodišnjeg slavljenika, vjerujem da nitko neće požaliti što je bio na našem partyju. Dobra volja je ključna za Enter Music Festival, za sve ostalo ćemo se pobrinuti mi. Uvijek naravno postoji opcija, ako niste u Zagrebu i ne možete doći do Opera Cluba, audio livestreama-a na 97 i 9MHz,  enterzagreb.hr ili Enter ZG aplikaciji odnosno videostream cijelog festivala na Facebooku Entera Zagreb.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj