Prekinite niz loših frajera u životu!

19/05/2014

Osjećate se Poput zombija iz lošeg horora i ne možete prekinuti niz pogrešnih frajera u svom životu? Naravno da možete – samo trebate željeti!

Visok, taman, prekrasan ili robustan i mimo svih kriterija ljepote – svi imamo svoj tip frajera. No većina nas zaključi da smo se zaljubile u muškarca koji se ni po kojem kriteriju ne uklapa u sliku idealnoga životnog suputnika. Predstavljamo vam četiri klasična tipa na koje sve padamo te način kako iz njih izvući najbolje što mogu ponuditi. 

y

Površan trendseter

PROFIL: On ima pristup backstageu na svim dobrim koncertima i upoznat će vas sa svim domaćim celebrityjima, njihovim menadžerima i PR-ovima, a potom dva mjeseca neće odgovarati na vaše SMS‑ove. Kad se konačno javi i predloži da opet izađete, razgovarat će s vama kao da ste jučer bili prvi put na spoju. Prepun je sebe, ali na neki neobično karizmatičan način, a najgore je što nam se svima sviđa tuđa samopouzdanost i lako padamo na nju. Dogodi li vam se da više puta naletite na ovakve papke, nemojte se čuditi ako vam muška emocionalna distanciranost postane istoznačnica s muževnošću, a obični i dragi dečki istoznačnica za preveliku dosadu.

Kako ga se riješiti: Iskoristite priliku dok bulji u nešto sa strane pa pobjegnite glavom bez obzira. Izbrišite njegov broj iz mobitela, a drugi put kad u 2 sata ujutro dobijete njegovu poruku, recite mu da ste upravo s dečkom u krevetu – bila to istina ili ne.

Mijenjati ga ili zamijeniti: Ne mijenjajte njegove navike nego njega. Pronađite dečka s kojim ćete se moći provoditi, ali koji ima i nekakav hobi mimo nastojanja da se uvuče u vaš krevet, a potom vas ignorira.

Savjet: Lupite šakom (ili čekićem) o stol i krenite dalje.

y

Putnik na privremenom odmoru

PROFIL: Zaviriti u njegov ormar je poput skitanja prostranim laboratorijem – svašta se tu može naći, a najmanje onoga što bi u ormaru trebalo biti. U krevetu je strastven i uvijek sklon iskušavanju vaših granica pa ponekad poželite stvari vratiti u normalu i, umjesto eksperimentiranja, jednostavno voditi ljubav. Najčešća je zabluda žena kad se počnu doživljavati kao magični ključ kojim se sve može popraviti, npr. psihički profil frajera. Ali ako je on fizički prisutan, a emocionalno miljama udaljen, nema toga vremena koje bi vam bilo dovoljno za popravke – s njim je zabavno, ali nikada ga nećete imati.

Kako ga se riješiti: Ako se baš želite nekome posvetiti i pokazati za kakvu ste ljubav sposobne, počnite volontirati. U tome je više smisla nego u izlascima s frajerom koji je uvijek napola na odlasku, a cijeli mu život stane u osrednje velik kovčeg.

Mijenjati ga ili zamijeniti: Nađite nekog kulturnog i smirenog frajera, ali provjerite da mu roditelji ne žive u drugom gradu i mora ih stalno posjećivati.

Savjet: Najbolji način da se oslobodite navike zaljubljivanja u pogrešne? Najprije se zapitajte zašto to radite i kako to da padate uvijek na isti tip propaliteta. A potom sedam dana ponavljajte: Zaslužujem bolje! Zaslužujem bolje! Zaslužujem bolje!

y

Ugodan i nezamjetan

PROFIL: Ovo je vrsta koja se može usporediti s radijskom postajom koja pušta lounge glazbu – ugodno za uho, slatkasto poput sladoleda od vanilije i pristaje u svakoj prilici. Možete ga čak dovesti kao pratnju na sestrino vjenčanje, svi će biti oduševljeni. Pred vašom će mamom uvijek reći pravu rečenicu, a vama će poslati cvijeće i kad za to nema nikakav poseban povod. Ali u vašoj ložnici vatra je nepoznat pojam – misionarski položaj odradit će savršeno, ali dalje od toga neće krenuti. Ljepota polako prerasta u dosadu, a ako dugo traje, dosada prerasta u nervozu, stanje koje počinje sličiti katastrofi...

Kako ga se riješiti: Ne zaboravite da dugotrajne veze ponekad više iscrpljuju nego navikavanje na novog dečka. Između neudobnoga gnijezda i samoće ovo potonje se čini kao mnogo bolji izbor. Ako odlučite ostati s njim samo zato što se bojite alternative, vrijeme je da promislite nije li vam bolje biti solo. (U prijevodu: nogirajte ga istog trena!)

Mijenjati ga ili zamijeniti: Bolje nitko nego on! Otiđite u kino – sami! Ili na večeru – sami! Sjednite u bar, naručite hranu i sprijateljite se s prvom osobom za susjednim stolom, bilo to muško ili žensko. Tko zna kakvog ćete frajera naći za stolom do vašega, a nije isključeno ni da obična konverzacija s jednako usamljenom ženom preraste u dobro prijateljstvo. Otvorite se svijetu, pogledajte kakve se mogućnosti nude, a atraktivnih frajera je toliko da nećete vidjeti samo iskru nego cijeli vatromet.

Savjet: Uvijek isti okus može postati dosadan.

y

Vječiti dječak

PROFIL: Tipovi koji se ponašaju kao Petar Pan svima su zabavni. Izlaziti s takvim frajerima znači da ćete se dobro provesti, prisjetiti se djetinjstva i pjevanja dječjih pjesmica, sve do trenutka kad će se on morati vratiti svojoj mami, a vi ćete ga morati odvesti – jer sve su šanse da nema ni auto ni vozačku. Ta “odrasla djeca” su vrlo spontane osobe, a uz njih se osjećate high kao da ste popili bačvu Red Bulla. Tako to bude sve dok se jednog jutra ne probudite pa uz glavobolju zaključite kako su bajke samo bajke, a šarm u stvaranom životu ima rok trajanja, pogotovo ako nema osnovicu u čvrstom stajanju na zemlji – što nikako ne ide uz Petra Pana.

Kako ga se riješiti: Počnite izlaziti na mjesta kamo navraćaju ozbiljni frajeri, posjetite neke događaje koji imaju veze s vašim hobijima i ne libite se prepustiti u ruke frendica ako vas žele upoznati s pristojnim frajerom.

Mijenjati ga ili zamijeniti: Nađite si nekog pustolova, tipa koji može biti zabavan kao i Petar Pan, ali u stvarnom životu ima stalan posao, dobre prihode i sposobnost da si sam plati ljetovanje. Pozdravite se s romantičnim doručcima nakon kojih se frajer vraća u gnijezdo svojoj mami, a posvetite se skokovima u more i prepustite vjetru u kosi dok vas pravi muškarac vozi jet-skijem oko otoka.

Savjet: Pravi frajeri ne skrivaju svoje dokumente.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj