Ona, on i sport

11/01/2016

Zapitali smo se kako o istoj temi razmišljaju jedna djevojka i jedan dečko. Evo što smo doznali. P. S. Ne vjerujte ništa – ovo je tu samo da vas zabavi, nikako da vas informira

DOLAZAK NA IDEJU DA SE BAVI SPORTOM

ON Tijekom teškog mamurluka shvatio je koliko ga umara gledati kako mu mama nosi vrećice iz dućana. Više ne može popiti kao nekad, a da to ne prođe bez posljedica. Misli da je to zato što je u posljednje vrijeme zanemario tjelovježbu. 

ONA Na kavi s frendicama Mirta je nosila majicu iznad pupka i razmetala se svojim trbušnjacima koje je istesala na treninzima boksa. Kad je otišla, sve su cure zaključile da su joj trbušnjaci super, ali da bi bilo zgodno da uz to tu i tamo češće opere kosu i kako muškarci zapravo više vole kad žene imaju zaobljen trbuščić.

ODABIR AKTIVNOSTI

ON S obzirom na to da je posljednji put na nogometu s dečkima uspio trčati samo tri minute, a potom se sav zadihan uputio pripremati tradicionalni roštilj, potrebno mu je nešto da popravi kondiciju. Kako se uvijek doživljavao žestokim momkom, izbor je jednostavan – boks. Cure to vole.

ONA Boks, jer zašto bi Mirta bila bolja od nje? Uostalom, ona će, osim isklesanih trbušnjaka, imati i bolje njegovanu kosu. Dečki to vole. Možda stavi i piercing u pupak.

PRIPREMA

ON Hmmm… Ima samo nogometnu opremu koja je malo dotrajala. Možda da vježba samo u gaćama ako nađe neke koje su čitave. Ma zapravo, što fali nogometnoj opremi. Sve je to isto.

ONA Provodi cijeli vikend u šopingu. Muku muči s tim da uskladi boje nove sportske opreme. Za svaki slučaj uzima više kombinacija. Kod kuće shvati da joj traka za kosu ne ide uz tenisice. Kako će takva u dvoranu? Zove frendicu koja spašava stvar i posuđuje joj svoju traku za kosu. Na svu sreću, jer je već mislila odustati.

DVOJBE

ON Važe se. Stoji ispred ogledala, ispravlja se i uvlači trbuh. Zapravo izgleda super. Kad se pravilno drži i ne diše, još mu se dobro vidi građa u obliku trokuta. Ima 184 cm i 96 kila. Misli da je prema indeksu težine ok ako čovjek ima ispod 100 kg. Sve ostalo bilo bi previše. Možda mu taj trening uopće nije potreban. Nakon boksa dečki sigurno ne prave roštilj. 

ONA Važe se. Stoji ispred ogledala, pogrbljuje se i opušta trbuh. Nije zadovoljna. Možda da uopće ne ide dok ne smršavi koji kilogram? 

SVAKODNEVNI ŽIVOT

ON Razgovor s ekipom, a osobito sa ženama, počinje s “mi boksači”. Objašnjava svima kako se Tysona lako moglo neutralizirati pravilnim kretanjem. Jede u neograničenim količinama i pije dosta piva jer mu trebaju proteini kako bi izdržao naporne treninge. U razgovoru o Željku Mavroviću naziva ga Žac.

ONA S frendicama na kavama pije samo vodu i raspravlja o vretenastim mišićima te o tome kako je boks zapravo sličan baletu jer je u oba slučaja najvažnije da pokreti izgledaju lijepo i pravilno. Raspituje se o cijenama piercinga. 

PRVI TRENING

ON Zabranjuju mu da trenira u kopačkama pa prvi trening odrađuje bos. Kako se mora s nekim usporediti, odabire desetogodišnjeg klinca koji plače jer se ogrebao rukavicom. Zaključuje da se ovi mladi još ne mogu nositi s njim. Baš je ponosan. 

ONA Živcira je što ima najbolje usklađene boje opreme, a još nitko to nije primijetio. Živcira je i to što trener odbija zaustaviti trening zato što joj se nakrivila traka za kosu pa mora do WC-a popraviti je. Čini joj se da Mirta, unatoč isklesanom trbuhu, još ima nešto više celulita nego ona. Baš je ponosna. 

P. S. Trener je baš zgodan. 

P. P. S. Rukavice su grozne za nokte. 

NAKON TRENINGA

ON Povraća jer je u posljednja tri dana pojeo goleme količine hrane te pada u nesvijest od napora.

Budi se s užasnim muskulfiberom. Misli da mu je pukla Ahilova tetiva i da su mu slomljena tri rebra. S takvim ozljedama njegova boksačka karijera je gotova. Razmišlja da se vrati nogometu. Istina, trčao je samo tri minute posljednji put, ali je zamalo namjestio gol. Za početak bi se mogao pojaviti barem na tradicionalnom roštilju.

ONA Onesvijesti se jer tri dana ništa nije jela. Budi se s užasnim muskulfiberom. S užasom zaključuje da joj je puknuo nokat. S takvim ozljedama i rizicima nije se spremna nositi. Od Mirte doznaje da trener ima curu. Boksačka karijera definitivno nije za nju.

KRAJ KARIJERE

ON Odlazi na tradicionalni roštilj poslije utakmice. Uvjerava sve kako će idući put doći i na trening, ali zasad samo skuplja proteine. Pije pivo i priča da je boksačka karijera super, ali kratko traje jer su mladi gladni i željni dokazivanja. U razgovoru Željka Mavrovića naziva Žac.

ONA Na kavi s frendicama ponovno uživa u kavi. Kaže da boks i nije neki izazov te da aerobik ima znatno zahtjevniju koreografiju. Raspravljaju o tome kako nema učinkovitog sredstva za rješavanje celulita i da je pirsanje opasno za zdravlje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj