Lociranje ljubavnika

19/01/2015

Aplikacije za smartphone koje mogu pomoći da sretnete srodnu dušu i s njom provedete život... ili barem noć u kadi

Tinder

Popularna aplikacija procjenjivanje potencijalnih partnera pretvara u igru. Potencijalne “klijente” za vezu prezentira po spolu i preferencijama, kao i prema GPS koordinatama. Procjenjuje se da dnevno više od pet milijuna korisnika uključe Tinder, no još nije otkriveno koliko je aplikacija korisna za pronalaženje ozbiljnih partnera ili je samo zabava među prijateljima koji se i inače poznaju.

Grindr

Bio je i ostao blockbuster među aplikacijama za brzo pronalaženje seksualnih partnera, a koristi GPS kako bi frajerima pomogao pronaći druge frajere, javljajući im koliko su udaljeni od njih. Primjerice, uz fotografiju nabildanog Tomislava stajat će da ima 32 godine i da je udaljen 500 metara od vas. Grindr je neka vrsta radara za frajere sklone istom spolu, a najviše je pomogao ljudima u provinciji koji su prisiljeni skrivati svoju seksualnu orijentaciju.

Blendr

Aplikacija koju su stvorili kreatori Grindra, ali namijenjena ženama. Blendr radi na principu svoga muškog (gay) pariteta, ali najvažnije pitanje na koje su autori morali odgovoriti bilo je: koliko su žene sklone neobaveznom, trenutačnom seksu s prvom osobom koja ima je u blizini? Odgovor je bio nezadovoljavajući – i nisu baš. I Blendr je prerastao u aplikaciju za različita seksualna usmjerenja.

Hinge

Za razliku od većine aplikacija, Hinge ne koristi GPS. Umjesto njega, on povlači detalje s profila na Facebooku kako bi pronašao idealnog partnera među (singl) prijateljima vaših prijatelja, križajući točke zajedničkih interesa i zaključujući na osnovi društvenih aktivnosti u kojima su te osobe sudjelovale. U neku ruku, radio je na principu staromodnog blind datea, jedno što vas je umjesto prijateljice (ili prijatelja) spajao algoritam aplikacije.

OkCupid

Svi skloni online traženju partnera vrlo su brzo uskočili u vagon nove aplikacije koja im je GPS-om omogućila da vide koliko su udaljeni od osoba koje im se sviđaju. Nekima se svidjela, ali mnogi su vidjeli i negativne detalje jer im je OkCupid sugerirao potencijalne partnere prema vrlo osobnim, čak intimnim pitanjima, a ne prema lokaciji na kojoj se (trenutačno) nalaze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj