Kako seksualni čin doživljavaju žene, a kako muškarci?

11/09/2017

Vole ga jednako, ali ga žele na drugačiji način

Znanstveno je dokazano da žene i muškarci nemaju isti mozak. To ne znači da je netko pametniji ili gluplji, bolji ili lošiji – jednostavno su drugačiji. U većini slučajeva, što je, također, znanstveno dokazano, žene i muškarci ne ponašaju se, ne osjećaju, ne razmišljaju i ne reagiraju na isti način. Zbog toga nije neobično da žene i muškarci doživljavaju i seksualne odnose drugačije.

Imajte na umu da je svaka osoba drugačija pa može postojati bezbroj varijacija s većim ili manjim odstupanjima od navedenih primjera.

Vizualna stimulacija

Na primjer, muškarcima je veoma bitan vizualni aspekt seksa. Odnosno, vizualizacija im je dodatni stimulans koji ih pali. Nije važno gledaju li određeni pornografski sadržaj ili su sami svjedoci seksualnog odnosa. Posebno se usmjeravaju na određene dijelove tijela, što ih stimulira.

I žene su, također, podložne vizualnim stimulansima, ali oni moraju biti u kombinaciji s cijelim okruženjem i kontekstom u kojem se događaju. Žene tako stimuliraju romantične riječi, geste, okruženje, kao i način na koji je došlo do samog odnosa pa i same osjećaje. Žene vole više ljubljenja, grljenja, dodirivanja, dok muškarci seks gledaju samo kao orgazam. Odnosno, muškarci su samo fokusirani na snošaj i krajnji – sretan završetak.

Seksualni kontekst

Zanimljivo je, isto tako, da se žene vrlo rijetko istinski mogu uzbuditi samo pogledom na lijepog golog muškarca ili njegove genitalije, ali mogu ih uzbuditi fotografije para u nekoj seksualnoj pozi. Tu fotografiju povezuju s određenom pričom koju imaju u svojoj glavi, o tome kako je taj par uopće došao do te poze koju sada gledaju. Točnije, gledaju cijeli kontekst fotografije.

Muškarci pak, s druge strane, vole krupne kadrove ženskih dijelova tijela, posebno genitalija, jer odmah zamišljaju što bi sve radili.

Seks i vođenje ljubavi

Žene ne doživljavaju seks kao odbrojavanje koje se završava orgazmom ni kao zadatak ili test, nego kao kombinaciju osjećaja, mašte i osjetilnih reakcija, što na kraju vodi i fizičkom zadovoljstvu.

Muški mozak za vrijeme seksa čini se kao jednosmjerni kolosijek, bez mogućnosti povratka. Za žene sam čin predigre, ljubljenja, dodirivanja, samog užitka u iščekivanju onog što slijedi i osjećaji koje ima u tom trenutku mogu biti jednako zadovoljavajući kao i sam orgazam, koji je sigurno opet nagrada sam po sebi.

Ženski mozak je organizirano mjesto u kojemu prioritet ima veza, a kod muškaraca uspjeh. Jednostavno rečeno, muškarci svoje „pobjede“ čuvaju u jednom posebnom dijelu mozga, dok ženski mozak nije organiziran na takav način. Odnosno, kod muškaraca seks nije direktno povezan s emocijama, one su negdje u pozadini, dok je kod žena seks skup svega što se događa u mozgu. To bi se moglo objasniti i na ovaj način – muškarci žele seks, a žene žele voditi ljubav.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj