10 razloga zašto su žene bolje od muškaraca

19/02/2018

Ljute smo na istraživanja koja sugeriraju da su muškarci sposobniji od nas u nekim stvarima (sjetite se samo one grozne predrasude o vožnji automobila)

Svi znamo brojne primjere žena koje su puno sposobnije od mnogih muškaraca, ali ovom prilikom izdvajamo samo neke od omiljenih sposobnosti koje krase samo nas, žene:

1. Učimo bolje

Žene su pažljivije, fleksibilnije i organiziranije. Zato će žene bolje od svojih muških kolega razumjeti poslovne zadatke.

2. Inteligentnije smo

Prema rezultatima IQ testova provedenih diljem svijeta, žene imaju veći  IQ od muškaraca. Bravo za žene!

3. Urednije smo

U jednom istraživanju analizirani su uredi diljem Amerike i rezultati su pokazali da su stolovi muškaraca puno prljaviji i neuredniji nego kod žena.

4. Bolje prolazimo na razgovorima za posao

Žene bolje podnose stres razgovora za posao. Iako više paničare prije samog razgovora, ipak su bolje od muškaraca na samom razgovoru s poslodavcima. Pitate se zbog čega? Odgovor je veoma jednostavan - jednostavno provode više vremena u pripremi za budući razgovor.

5. Postajemo sve ljepše

Istraživanja pokazuju da su žene postajale sve ljepše kroz evoluciju, za razliku od muškaraca kod kojih je zapažena stagnacija. Žene se kroz vrijeme, jednostavno usavršavaju.

6. Lakše izražavamo svoje osjećaje

Žene češće nego muškarci razgovaraju o svojim problemima. One otvoreno govore svojim prijateljima što ih muči, dok muškarci sve uglavnom zadržavaju za sebe.

7. Češće završavamo fakultet

Već znamo da žene češće upisuju fakultet od muškaraca, ali statistički podaci govore i u prilog tome da žene češće, a i brže završe fakultet od muškaraca.

8. Zdravije se hranimo

Žene biraju puno zdraviju hranu nego muškarci. Dok će muškarci prije jesti pizzu i crveno meso, žene se radije odlučuju za voće i povrće.

9. Živimo duže

Žene u prosjeku žive 5 do 10 godina duže od muškaraca.

10. Bolje nam idu menadžerski poslovi

Stručnjaci vjeruju da su žene bolji šefovi i vođe od muškaraca. Zato što znaju bolje slušati sugovornika, bolje su mentorice, lakše rješavaju probleme i mogu obavljati više radnji i zadataka istodobno.

Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj