Svi mitovi o trudnoći na jednom mjestu!

26/06/2014

Testovi za trudnoću Clearblue od sada su lakše dostupni i to putem dm-ovih trgovina diljem Hrvatske, a od nedavno ih se može kupiti i po pristupačnijim cijenama.

Odlučili ste se za dijete ili već neko vrijeme pokušavate? Slušate savjete prijateljica i sami aktivno tražite podatke o začeću i trudnoći? Puno je izvora informacija koji vas mogu dodatno zbuniti. Neki od podataka su puki mitovi o kojima puno ne razmišljamo, ali koji su ipak prisutni i mogu zbuniti žene koje žele začeti. Tim stručnjaka vodećeg britanskog brenda za trudnoću i plodnost Clearblue donosi znanstveno utemeljene podatke o začeću i plodnosti.

(X) MIT: Moguće je zatrudnjeti bilo kad tijekom mjesečnog ciklusa.

(✓) ISTINA: Kako biste zatrudnjeli potrebno je imati spolni odnos prije i tijekom dana ovulacije. Najplodniji dani su dva do tri dana prije ovulacije i na sam dan ovulacije.

(X) MIT: Menstrualni ciklus traje 28 dana i svaka žena ima ovulaciju 14. dan ciklusa.

(✓)ISTINA: Prosječni menstrualni ciklus traje 28 dana, no svaka žena je posebna i čak kod polovice ciklus varira sedam dana ili više. S obzirom na različite cikluse različiti su i dani ovulacije pa može biti dosta teško utvrditi plodne dane.

(X) MIT: Mjerenjem tjelesne temperature možete lako zatrudnjeti.

(✓)ISTINA: Mjerenje tjelesne temperature nije poželjno ako želite ostati trudni. Ženina tjelesna temperatura raste tek nakon ovulacije kada je već prekasno za oplođivanje jajne stanice u tom menstrualnom ciklusu.

(X) MIT: Nikada nisam koristila hormonalnu metodu kontracepcije pa bih brzo mogla začeti.

(✓)ISTINA: Samo zato što vaši hormoni nisu bili pod utjecajem hormonalnih kontraceptiva ne znači da ste u prednosti. Vaše tijelo možda može bolje samo regulirati hormone, no na plodnost utječu I brojni drugi faktori, a ne samo kontraceptivi.

(X) MIT: Prvo dijete sam začela lako, tako da sa sljedećom trudnoćom ne bi trebalo biti problema.

(✓)ISTINA: Nema sigurnog dokaza za ovu tvrdnju. Bit ćete stariji, imat ćete manje vremena za spontani spolni odnos, a možda ćete imati i drugog partnera. Ako imate manje od 35 godina i pokušavate zatrudnjeti više od godine dana, razgovarajte s liječnikom (šest mjeseci ako imate više od 35 godina).

(X) MIT: Možete zatrudnjeti tijekom menstruacije.

(✓)ISTINA: Ako imate jako kratak menstrualni ciklus i krvarenje tijekom više dana na početku ciklusa, moguće je da ćete biti na početku podnih dana prije nego što je krvarenje prestalo.

y

Stručnjaci također ukazuju da je normalo osjećati da je spolni odnos postao mehanički tijekom pokušaja začeća. Ovaj je osjećaj nešto što iskuse mnogi parovi, što ne znači da nešto nije u redu u njihovom odnosu, napominju Clearblue stručnjaci.

Revolucionarni testovi za trudnoću Clearblue vodećeg britanskog brenda za trudnoću i plodnost, od sada su dostupni i izvan ljekarni. Nedavno su stigli na police dm-a diljem Hrvatske. Clearblue je digitalni test vrhunski precizan i 99 posto pouzdan, a njegova jedinstvena prednost je dodatni indikator za začeće koji pokazuje približan datum začeća.

U dm-u su prisutna dva oblika testa za trudnoću: Clearblue Plus po cijeni od 44 kn i Clearblue Digital po cijeni od 73 kn.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj