Što vaš tanjur govori o vama?

18/11/2015

Nismo ono što jedemo, ali način na koji jedemo o nama govori i više nego što mislite.

Baš kao što prezentacija obroka na tanjuru može puno reći o profesionalnoj razini pojedinog restorana, tako način na koji mi vadimo hranu na tanjur može puno reći o našoj osobnosti. Juliet Boghossian, znanstvenica koja već dvadeset godina prati prehrambene navike i njihovu povezanost s osobinama pojedinaca, vjeruje kako, iako sigurno nismo ono što jedemo, način na koji jedemo može puno reći o tome kakve smo osobe. Evo što ona može vidjeti jednim pogledom na vaš tanjur.


1. Dajete jednaku količinu prostora svakoj namirnici.
1

Planirate unaprijed i ne uzimate si više nego vam je potrebno. Disciplinirani ste i ne odustajete od ciljeva. Vjerojatno se tržite zanimanja za koje ste se i školovali. Završit ćete svaki projekt koji započnete.

2. Neuredno grabite hranu koja pada s rubova tanjura, a umaci se miješaju.
2

Vi ste multitasker slobodnog duha koji prihvaća sve izazove koji su mu pruženi. Želite isprobati sve – čak i ako je vremena premalo. U školi vam je bilo teško specijalizirati se za samo jedno područje. Prizemljeni ste i pristupačni.

3. Svoju hranu trpate u zdjelu za salatu ili juhu umjesto na tanjur.
3

Neumorni ste kreativac u potrazi za jedinstvenošću. Nudite ugodna i nezaboravna iskustva osobama koje su vam najbliže. Uvijek razmišljate izvan okvira, a najjednostavnije stvari prezentirate na drukčiji, prekrasan i unikatan način. Vjerojatno se bavite kreativnim poslovima u prostorima koji zahtijevaju osobni dodir. Zbog toga je svaki prostor u kojemu se nalazite vrlo primamljiv i pozivajući. Vaše prioritete slažete prema tome kako se osjećate i kako se osjećaju ljudi oko vas.

4. Jedete iz partnerova tanjura. Imate jaku osobnost.
4

Odražavate vrlo bliske odnose s ljudima koje cijenite i imate poteškoća kad su u pitanju granice, što dovodi do problema kod pitanja privatnosti. U vezama ste vrlo otvoreni i povezani s partnerom – puno se mazite, dijelite intimne večere za dvoje. U modi ćete, bez previše razmišljanja, posuditi cipele od frendice kako biste upotpunili svoj zapanjujući večernji outfit.

5. Na tanjur stavljate samo jednu vrstu hrane.
jedna po jedna

Disciplinirani ste, metodični i usmjereni na svoje zadatke. Dobro ste ujednačeni i strpljivi u svemu što radite. U vezama cijenite svaki dio iskustva – od prvog spoja do zajedničkog useljenja. Beskrajno ste predani svom partneru i nudite mu svu svoju pažnju. Kod odijevanja, držite se bezvremenskih komada. To vam daje vremena i prostora da se veselite svim iskustvima bez stresa i straha od toga jeste li prigodno odjeveni.

6. Slažete namirnice jednu na drugu.
6

(Pecivo i piletina pretvara se u sendvič, salata postaje baza za ostatak obroka). Vaši prijatelji poznaju vas kao multitaskera i tradicionalnog konformista. Odgovorni ste krivac. Na vas se uvijek može računati – u svako doba dana i noći. Vaši će vas najbliži opisati kao predvidljivu osobu, kao i tvrdoglavu i zatvorenu za nova iskustva i avanture. U vezama ste čvrsta stijena, ali često i previše brižni prema partneru. U modi ćete rijetko iskakati izvan okvira.

7. Desert i večeru jedete iz istog tanjura.
7

Prilikama pristupate impulzivno. Kad prilika pokuca na vrata, u vašoj je prirodi iskoristiti ju što prije kako nitko drugi to ne bi učinio prije vas. Brzo se posvećujete jednoj osobi – ponekad toliko brzo da propuštate brojne druge prilike koje vam se pruže. Takvi ste i u kupovini, što vas čini neodgovornim potrošačem.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj