7 najčešćih pitanja o grudnjacima – odgovorena!

03/03/2015

...jer je pronalazak pravog grudnjaka samo početak.

Jednako kao što nikad ne biste kupili par cipela koje vam ne odgovaraju, ne biste trebali patiti od sindroma učestalo loših grudnjaka. Ukoliko spadate u 99,9% djevojaka s bar jednim iritantnim problemom ovog (uglavnom) nezaobilazbog odjevnog predmeta, sljedeći savjeti mogli bi vam zauvijek olakšati odabir pravoga.

#1: Kako da spriječim padanje naramenica?
Ponekad je skraćivanje naramenica dovoljno, ali ponekad ne i konačno rješenje našim mukama. Osim klasičnih naramenica, takozvani T-strap grudnjaci povezuju naramenice na leđima držeći ih na mjestu. Jeftinije rješenje je spas za sve grudnjake s naramenicama – takozvani Happy Strap od Braze. Ovaj mali elastični izum povezuje obje naramenice na leđima sprečavajući njihovo bježanje. Kao posljednje rješenje, stručnjaci savjetuju kupnju grudnjaka s većim košaricama budući da grudnjaci koji pokrivaju više imaju kraće naramenice.

#2: Koliko bih često trebala uzimati mjere?
Nitko nema vremena svakog mjeseca juriti u trgovinu donjeg rublja za savršene mjere, no ne prepustimo li se profesionalcima, šanse su da naš odabir grudnjaka neće biti idealan. Cosmo savjetuje: nove mjere uzmite ukoliko ste dobili ili izgubili oko pet kilograma, rodili, nedavno završili hormonalnu terapiju ili promijenili način života (primjerice, počeli ili prestali redovito trenirati). Drugim riječima, mjere je u konačnici potrebno uzimati poprilično često.

#3: Često nosim haljine ili gornje djelove bez naramenica ili s otvorenim leđima. Postoji li jedan grudnjak za sve situacije?
Naravno. Na tržištu su dostupni mnogi grudnjaci koje je moguće prilagoditi svakom odjevnom predmetu. Diamond Boutique's Limitless Bra samo je jedan od njih, a moguće ga je nositi na jednom ramenu, bez naramenica, s X-naramenicama, normalno ili spušteno za otvorena leđa.

#4: Krupnije sam građe. Može li mi grudnjak pomoći „izgladiti“ leđa?
Potražite grudnjake koji se na leđima stanjuju prema kopči umjesto onih s potpuno ravnim trakama. Također, pokušajte s grudnjacima čija je traka na leđima šira.

#5: Što činiti ako imam različite veličine košarica?
Postoje dva rješenja. Jedno je pronaći grudnjak s košaricama koje pristaju većoj dojki, te umecima drugu košaricu prilagoditi drugoj. Drugo rješenje je pronaći grudnjak s umecima koje je moguće ukloniti ili prilagoditi onako kako to najbolje odgovara vašim grudima.

#6: Zbog grudnjaka imam probem „viška kože“ ispod ruku. Kako to izbjeći?
To je posljedica lošeg odabira grudnjaka. Ponovite mjerenje – grudnjak prave veličine riješiti će taj problem.

#7: Kako mogu maksimalno produžiti životni vijek svojih grudnjaka?
Jednako kao i s ostalim odjevnim predmetima – uz pravilnu brigu. Grudnjake biste po pravilu trebati prati isključivo ručno, ali budući da to oduzima previše vremena, moguće ih je prati i u mašini, ali u hladnoj vodi, te na programima za osjetljivu odjeću. Ipak, bacanje grudnjaka u sušilicu nešto je što pod svaku cijenu morate izbjegavati. Grudnjake bi po pravilu trebalo prati svaka dva do tri dana, a uz dobru brigu, kvalitetan grudnjak tako će trajati i nekoliko godina.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj