10 tajni Instagram hrane za kojom će sliniti baš svi

04/03/2017

Kako vladati Instagram profilom za hranu koji će otvoriti apetit i onim najsitijima?

Jeste li se ikada zapitali zašto njihova insta-hrana izgleda kao #foodporn, a vaša poput nečega što biste pronašli u konzervi za kućne ljubimce? Donosimo 14 sjajnih trikova koji će vas iz „OK“ dovesti do „OMFG!“.


1. Pronađite dobro svjetlo.

A post shared by Georgia McDermott (@georgeats) on

Ne treba vam studio niti skupa kamera kako biste baš svaki prst naveli na jedan jednoglasan „double tap“. Zapravo, sve što vam je potrebno jest naći onaj pravi izvor prirodne svjetlosti (zato Insta-profesionalci preferiraju slikati doručak umjesto večere).


2. Držite hranu u ruci.

A post shared by Georgia McDermott (@georgeats) on

Poigrajte se s hranom! Ako možete, držite ju u ruci i pobrinite se da svjetlost uvijek udara u predmet umjesto u pozadinu. Ako ste vani, pronađite hladovinu ili mjesto koje nije direktno na suncu za najbolje rezultate.


3. Pronađite zanimljivu pozadinu.

 

A post shared by Food In The Air® (@foodintheair) on

Tajna slikanja hrane krije se i u pozadini. Razbijte monotoniju tako što ćete se pobrinuti da pozadina pristaje svakom obroku. Šarene krafne slikajte na nekoj šarenoj i veseloj pozadini. Uvijek izvucite ono najbolje iz svakog trenutka.


4. Izađite.

Ako ne možete pronaći ništa zanimljivo unutra, a vani nije zastrašujuća oluja, fotku uslikajte vani. Nemojte zaboraviti da izvan vašeg stana postoji cijeli svijet šarenih svjetala, pozadina, nebodera i više savršene svjetlosti nego što ćete ju ikad pronaći u zatvorenom prostoru.


5. Pokažite svoju manikuru.

A post shared by Cosmopolitan (@cosmopolitan) on

Fotke hrane ponekad mogu biti super izlika da se pohvalite svojim uređenim noktima – posebno ako oni savršeno pristaju uz cjelokupnu atmosferu. Jedino što dodatni #nailspo može učiniti za vaš #foodspo je dovesti još veći broj lajkova!


6. Slažite hranu.

Tajna dobre fotke krije se u detaljima – birajte prave dimenzije, iskoristite ono najbolje iz svake namirnice. Ako fotkate krafne ili keksiće, poslažite ih tako da po nečemu budu različitiji od drugih. Osim toga, tri su krafne definitivno puno bolje od jedne!


7. Fotkajte iz ptičje perspektive.

Jedno od temeljnih pravila fotkanja hrane. Dobra fotka traži puno truda. Ako ne možete uhvatiti dobru fotku iz ptičje perspektive, popnite se na stolicu. S druge strane, to vjerojatno nije nešto što želite učiniti u restoranu... #ups


8. Približite teksturu.

Slasne fotke hrane tjeraju slinu na usta onda kad ih približite dovoljno da ih gledatelj gotovo može okusiti.


9. Zagrizite!

A post shared by Edd Kimber (@theboywhobakes) on

Gladni? Nema problema. Tko kaže da fotka hrane baš mora biti uslikana prije nego navalite na nju, a posebno kad znate da će fotka izgledati neodoljivo. Ipak, suzdržite se od toga da pojedete baš sve – nitko ne želi gledati fotke praznih tanjura ili omota.


10. Pronađite dobru aplikaciju za uređivanje fotki.

Naravno, dobra svjetlost, pozadina ili uopće prirodno svjetlo neće baš uvijek biti dostupno. No, ako i dalje želite iskoristiti trenutak i uslikati svoj obrok dana, oslonite se na super aplikacije za uređivanje fotki poput Snapseeda ili Aviaryja. Ako ste početnik, isprobajte VSCO i njegove odlične filtere.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj