10 stvari koje niste znali da vaš iPhone može

19/10/2015

Vrlo vjerojatno propuštate neke od najboljih mogućnosti svojeg iPhonea.

1. Škola jezika za Siri

Iako poprilično pametna, Siri neke riječi izgovara potpuno pogrešno. Sljedeći put kad riječ ili ime bude izgovarala na pogrešan način, recite joj: „That's not how you pronounce X“, a zatim riječ izgovorite pravilno. Siri će vam ponuditi nekoliko različitih izgovora, a vi odaberite onaj koji vam najbolje odgovara.


2. Vaš iPhone kao libela

Nemate libelu pri ruci? Compass aplikacija na vašem iPhoneu ju ima spremnu za sve vaše brze DIY projekte.


3. Podesite vibracije.

Vibracije na vašem iPhoneu moguće je smanjiti i povećati odnosno o vašim preferencama. Otiđite u Settings, zatim Sounds, Vibration, a za vlastite vibracije odaberite Create New Vibration kako bi vaš mobitel imao jedinstvene vibracije i kako nikad više ne biste morali vaditi mobitel na svaki zvuk.


4. Kontrolirajte kameru sa slušalicama.

Za savršeni selfie koristite tipku za podešavanje volumena na svojim slušalicama umjesto tipke na ekranu.


5. Blokirajte pozive bivšeg.

Umorni ste od stotina poziva svojeg bivšeg dečka ili neprestanih poziva telemarketinških kompanija? Blokirajte pozive pritiskom na „i“ pokraj nedavnih poziva ili odlaskom na njihov kontakt i manualnim blokiranjem pritiskom na Block This Caller. U slučaju da se predomislite, odite u Settings, Phone, a zatim Blocked, gdje ćete ukloniti blokirani kontakt s popisa.


6. Stavite timer na glazbu

Ako ste jedni od onih koji vole utonuti u san slušajući svoju omiljenu glazbu, na glazbu možete staviti timer koji će ju isključiti nedugo nakon što zaspite. Timer možete podesiti na istom mjestu gdje podešavate vrijeme.


7. Napunite mobitel dvostruko brže

Ako imate samo nekoliko minuta za punjenje telefona prije izlaska, stavite ga u Airplane mode. Budući da maksimalno smanjuje korištenje drugih aplikacija, na ovaj se način može u potpunosti koncentrirati na punjenje baterije i to će učiniti dvostruko brže. Isti trik najbolje je koristiti kako bi maksimalno rastegnuli onih preostalih dva posto baterije.


8. Pokaži vrijeme slanja poruke

Ako se ne možete sjetiti u koje ste doba poslali posljednju poruku i je li prerano za još jednu, stisnite na jednu od poruke i prstom klizite ulijevo kako bi saznali vrijeme svih poslanih poruka.


9. Na tajnom zadatku

Ne želite cijelom svijetu pokazivati svoje poruke. Preview na zaslonu možete onemogućiti odlaskom u Settings, Notification Center, zatim u Messages. Istovremeno možete i ugasiti informacije o primljenim porukama što znači da će osobe koje vam šalju poruke znati da ste ih primili, ali ne i kad ste ih pročitali.


10. Podsjetite se da morate kupiti toaletni papir

Vaš iPhone omogućava vam da na određenim mjestima stvarate podsjetnike koji će se oglasiti u trenutku kad se pronađete na lokaciji. Primjerice, u trenutku kad prođete kroz vrata trgovine, vaš će vas telefon podsjetiti da kupite toaletni papir ili kruh. Na poslu vas može podsjetiti da šefu prenesete ideju za projekt na koju neprestano zaboravljate. „Geofence“ namjestite tako da odete na opciju Reminders, označite „Remind me at a location“, a zatim dodajte adresu lokacije na kojoj želite dobiti obavijest.Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj