Vaginini dijalozi

19/05/2014

Nerado govorimo o svojim intimnim dijelovima, a sigurno imate puno nepoznanica, dilema i pitanja na tu temu. Cosmo je zato odlučio rasvijetliti neke stvari

Vanjske usne su mi puno tamnije od ostalih dijelova tamo dolje. Je li to ok?

Jest! Normalno je! Baš kao što boja bradavica dojki dolazi u različitim (i svim prekrasnim) nijansama, tako i donje usne imaju različit pigment. Te nas stvari zbunjuju jer ne ispitujemo baš druge žene o tome niti tražimo da nam pokažu svoju vaginu kako bismo je mogli usporediti sa svojom i što nam onda preostaje? Uspoređujemo se s pornoglumicama! I zato dolazi do silne zbrke jer, drage naše, one vagine s ekrana nisu baš reprezentativni primjerci. Zato je vaš Cosmo tu – da vam kaže da usne dolaze u različitim bojama i veličinama. Nečije su tamnije, nečije svjetlije. Nečije male usne su veće od velikih, neke žene imaju jednu veliku usnu niže položenu od druge i tako dalje. I sve je to normalno, lijepo i seksi. 

Kad koristim lubrikanat, sve me peče. Jesam li alergična?

To nije neobično. Velik dio uobičajenih sastojaka lubrikanata (npr. spermicid, glicerin) može uzrokovati peckanje. Da ne spominjemo mentol ili limunsku kiselinu. Ako vam stvara neugodan osjećaj, izaberite lubrikant bez šećera i glicerina te se odlučite za onaj na bazi vode ili silikona. Osim toga, pazite da je bez mirisa jer sastojci parfimiranih lubrikanata mogu imati neugodan učinak na kožu.

Nosim seksi i uske gaćice, ali čini mi se da zbog toga ne mirišem najbolje? Što da radim? Moram li nositi pamučne?

Ako mislite da bi vaša vagina trebala mirisati kao polje lavande, imamo poruku za vas: vratite se u stvarnost! Vagine ne mirišu na cvijeće niti bi trebale. Važno je samo da isključite mogućnost spolne bolesti ili upale, ako iscjedak nije preobilan ni miris preintenzivan, vjerojatno je sve u redu. No moramo napomenuti da su vagine poput dobrog, starog bordeauxa: ponekad trebaju prodisati. Ako se ne želite odreći seksi gaćica, skinite sve kad ste sami kod kuće i pustite malo zraka. To će joj goditi.

Mogu doživjeti orgazam samo stimulacijom klitorisa. Znači li to da nešto ne funkcionira s mojom vaginom?

Za vašu informaciju – oko 30 posto žena ne može doživjeti orgazam samo penetracijom. U klitorisu je više živčanih završetaka nego igdje u vašem tijelu. To znači i više nego u vagini pa nemate zašto biti zabrinuti. No ne znači da se ne možete pozabaviti i vaginom i klitorisom, odnosno to može učiniti vaš partner. Neka vam rukom stimulira klitoris dok ste vi na njemu (a on u vama).

Seks u vodi mi je bolan. Kako da bude ugodniji?

O, da, seks u vodi ide glatko samo u filmovima jer voda, naime, ispire prirodni lubrikant. Ako ne želite odustati od vodenih igara, isprobajte lubrikant na bazi silikona, možda vam pomogne.

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj