Sužavanje vagine? Što?? - Sve što ste ikad željeli znati o „pomlađivanju“ vagine

24/10/2016

Ne, nećete ponovno postati djevica, ali ovaj bi vam zahvat mogao poboljšati seksualno iskustvo.

Vrijeme je nemoguće zaustaviti, a ono na nas utječe od glave do pete. Iako o tome ne pričamo rado, naša vagina nikad neće biti mlada kao što je sad i činjenica da naša vagina nije imuna na starenje tjera nas na postavljanje brojnih pitanja. Za početak, nitko nije oduševljen činjenicom da se naša vagina s vremenom jednostavno spušta i opušta i, htjeli mi to priznali ili ne, svi bismo rado potpisali zahtjev da se ona ponovno vrati u prvotno stanje.

No, o čemu točno pričamo kad pričamo o „sužavanju vagine“? Hoće li nas to ponovno pretvoriti u djevicu? Hoće li nas ponovno vratiti u one grozne srednjoškolske dane dok smo bili ludo zaljubljeni u tipa kojeg su zvali „Mrki“ i uvijek je smrdio na parizer? Hoćemo li dobiti novu plastičnu vaginu? I, najvažnije, bismo li uopće trebali razmišljati o ovoj opciji?

Pa krenimo od početka.


ZAŠTO BI, POBOGU, ITKO HTIO SUŽAVATI SVOJU VAGINU?

Smatrajte ovo jednom vrstom obnavljanja nekretnine koju imate, ali ne možete prodati. Razlozi su brojni – od gubitka kontrole nad mjehurom, nedostatka prirodne vlažnosti, smanjenja estrogena, pa do najvažnijeg – problema u seksu. Da, vaše vagine nisu elastične gumice i one se neće vratiti u početno stanje jednom kad ih rastegnete do svojih krajnjih granica (čitaj: porod).

Iako postoji kirurški način na koji se problem rješava poprilično jednostavno, tek je mali postotak žena spreman svoju vaginu nekome servirati pod nož. Zato postoje alternativne metode poput takozvanog „ne-kirurškog pomlađivanja vagine“ naziva FemiLift. Zahvat vraća elastičnost i vaginu čini užom, pojačava seksualni užitak i praktički vraća vrijeme nekoliko godina unatrag bez onih groznih trauma dvadesetih.


TKO SE UOPĆE ODLUČUJE NA TAKVE ZAHVATE?

Carolyn DeLucia, ginekologinja iz New Yorka, kaže kako njezine pacijentice imaju uglavnom između 30 i 35 godina iako neke od njih imaju i do 60 godina.


HOĆE LI TO NAPOKON PROMIJENITI MOJU ČUDNU LABIJU?

Prije svega, vaša je labia sigurno u redu. Važno je naglasiti kako ovi tretmani nisu namijenjeni promjeni izgleda vašeg intimnog područja. Nije riječ o labia liftu (koji također postoji), tako da ne, on neće promijeniti cjelokupni izgled vaših stidnih usana.


PO ČEMU SE OVAJ ZAHVAT RAZLIKUJE OD KIRURŠKOG?

Prvo što nam pada na pamet je ono što stoji u imenu – nije kirurški. To znači da tretman možete obaviti između farbanja i odlaska u školu po svoju djecu. Kirurški zahvat uključuje nešto dulji proces koji uključuje anesteziju kao i dulji oporavak, a da ne spominjemo činjenicu da se onda morate pripremiti na rez na vašem najintimnijem području. Također, oporavak od kirurškog zahvata traži i da se na neko vrijeme pozdravite od seksa i onda kad mu se ponovno vratite, on bi mogao biti bolan.


PA... KAKO TO ONDA IZGLEDA?

Baš poput normalnog ginekološkog pregleda, sjesti ćete u svima omiljenu ginekološku stolicu. Zatim će liječnik u vašu vaginu utaknuti cijev s laserom koji uzrokuje mikro-ozljede na zidovima vaše vagine, forsirajući vaginu da sama započne obnovu svoga tkiva. Ona se, tako, sužava, proizvodi se kolagen, a trenje je trajno povećano. Zbog toga je, prema ispovijestima mnogih, seks bolji i intenzivniji, baš kao i vaši orgazmi. Uz to, vaše novo, jače tkivo pomaže u kontroli mjehura, a pojačan krvotok pomaže u prirodnoj lubrikaciji.

Cijeli proces traje otprilike pet minuta i gotovo je bezbolan – pacijentice bol opisuju kao sličnu onom na Papa testu. Nakon toga slobodno možete nastaviti sa svakodnevicom – čak i ako uključuje teretanu.


KAD SE MOGU UPUSTITI U TOM, NAVODNO, SUPER ODLIČNOM SEKSU?!

To je jedina stvar koju ne možete raditi odmah nakon tretmana (  ). Nažalost, od seksa ćete se morati oprostiti na sljedeća tri do četiri dana i u tom vremenu ne smijete koristiti ni seks igračke, ali ni tampone. Ukratko, nemojte ništa stavljati u svoju vaginu.


KOLIKO OBROKA MORAM PRESKOČITI KAKO BIH UŠTEDJELA ZA OVAJ ZAHVAT?

Jedan tretman košta oko 1,150 dolara, a za najbolji rezultat, stručnjaci preporučuju tri posjeta. Puni paket, doduše, stoji 2,950 dolara, što znači da ćete uštedjeti poprilično puno. S druge strane, rezultati traju samo oko godinu dana pa, ako zauvijek želite imati „novu“ i usku vaginu, ovaj bi vas hobi mogao koštati mnogo.


A NUSPOJAVE?

DeLucia tvrdi kako one ne postoje, a neke su pacijentice javile kako tijekom menopauze primjećuju lagani ružičasti iscjedak. U svakom slučaju, ništa čime biste se trebali zabrinjavati.

TKO SE NE SMIJE PODVRGNUTI OVOM ZAHVATU?

Trudnice, svakako. DeLucia također savjetuje kako se žene sklone čestim bakterijskim infekcijama također ne bi smjele upuštati u ovaj zahvat, a ako pacijentica na dan tretmana dobije mjesečnicu, savjetuje joj se da tretman odgodi za neki drugi dan.
„Osim toga, jedina stvar koju tražimo jest da u istoj godini imaju normalne rezultate Papa testa.“


A SAD ISKRENO... FUNKCIONIRA LI??

Pacijentice tvrde kako je njihov seksualni život nakon zahvata postao neopisivo bolji. Pa, zašto onda prvi put čujemo za ovaj zahvat?

„Jedina prepreka za koju znamo jest ta da je sve ovo još uvijek veliki tabu u društvu. Sužavanje vagine zbog boljeg seksualnog iskustva jednostavno nije nešto što društvo još uvijek prihvaća kao normalno.“


Ipak, vjerujemo kako i cijena tretmana nije nešto što ga čini dostupnim baš svakoj ženi, a osim toga, iako je odobreno od FDA uprave, vjerujemo kako i dalje postoji više žena koje bi odbile laser u svojoj vagini.


Na kraju, baš kao i sa svim drugim odlukama kad je u pitanju naše intimno područje, odluka je na nama – ako vaginalno sužavanje jednostavno nije nešto što vas zanima, postoji milijun drugih načina da pojačate svoj seksualni užitak i to bez ikakvih lasera, noževa i skupih tretmana. S druge strane, ako je ovo upravo ono što vam treba, neka laserska sila bude s vama!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj