Struganje ili pomlađivanje vagine - zahvat kojem se protive ginekolozi diljem svijeta

13/03/2019

Cijelu je stvar popularizirala Mel B kada je na početku godine izjavila kako je bila na tom zahvatu kako bi se riješila svih tragova bivšeg

Ako vam se od samog naziva stisnuo želudac, taj vas osjećaj ne vara jer stvarno je tako strašno kako zvuči. Naime, početkom ove godine je bivša "spajsica" Mel B priznala kako je bila na zahvatu struganja vagine jer nije htjela imati nikakve tragove "tog čudovišta" (svog bivšeg muža Stephena Belafontea) u sebi. Možemo razumjeti da se netko želi riješiti svih tragova bivšeg, pogotovo ako je taj bio zlostavljač, ali ovo nije siguran način za to.

Struganje, odnosno pomlađivanje vagine je zahvat na koji se žene uglavnom odlučuju kako bi smanjile (suzile) vaginu. Laserskim se uređajem uništava i preoblikuje vaginalno tkivo. Ono što je Mel B napravila je u potpunosti zamijenila to tkivo.

Protiv sigurnosti zahvata su se oglasili ginekolozi diljem svijeta ističući kako je vagina blagoslovljena sposobnostima da se sama čisti, pomlađuje i steže pa su takvi zahvati potpuno nepotrebni. Osim toga, laserom se uklanjaju površinske stanice vagine, koje su zadužene za zaštitu od infekcija. Jednako kao što se ogrebotina na koljenu može inficirati, isto je i s ovim. Stoga to nikako nije zdrav način za preboljeti nekoga !

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj