Što vaš ginekolog misli?

04/05/2016

Brine vas što vaš ginekolog misli dok ste na pregledu raširenih nogu? Sigurno ne razmišlja o vašoj "frizuri", a također mogu primjetiti jeste li nedavno imali seks

Ovdje su odgovori na neka pitanja koja vam je možda neugodno postaviti svom ginekologu.

1. Može li moj ginekolog vidjeti kad sam se seksala zadnji put?

Može jedino ako ste imali seks neposredno prije pregleda, jer se tada još vide ostaci tekućina koje se luče pri seksu.

2. Zašto mi ginekolog pri pregledu stavi prst u anus?

To je dio rutinskog pregleda, gdje vaš ginekolog stavi prst u vašu vaginu i anus i ispipa ima li kakvih nepravilnosti na jajnicima ili rektumu.

3. Hoće li moja vagina izgledati drugačije u trudnoći i poslije poroda?

Za vrijeme trudnoće cerviks će vam se povećati zbog povećanog dotoka krvi. Nakon poroda, stijenke vaše vagine postat će labavije, a otvor cerviksa će se povećati, imat će oblik ribljih usta, a neće biti uobičajeno malen i okrugao.

4. Ima li moja vagina čudan miris?

Normalno je da vagina nema nikakav neugodan miris, ali ako ste pri kraju menstrualnog ciklusa, može se pojaviti pomalo neugodan miris krvi. Hrana koju jedete također može utjecati na miris vaše vagine, npr. jače začinjena hrana može izazvati specifičan miris. Ako vagina ima jak i neugodan miris po ribama, to može ukazivati na bakterijsku infekciju (posebno bakterijsku vaginozu) ili na strano tijelo (komadić toaletnog papira).

5. Koliko često ginekolozi vade zalutale stvari iz vagina?

To je vrlo česta pojava, pri čemu steriliziranim instrumentima dizajniranim za takve svrhe vadi sva strana tijela, to mogu biti tamponi, kondomi ili npr. jagoda nakon seksi igrica.

6. Vole li ginekolozi vašu "afrikanu"?

Vaša frizura tamo dolje nije im nimalo bitna.

7. Mijenja li vagina svoj izgled tijekom ciklusa?

Mijenja se jedino izgled sekreta, koji je u vrijeme oko ovulacije rijedak i proziran, a poslije ovulacije je bijel, neproziran i gust.

8. Čini mi se da imam prevelike stidne usne, kako izgledaju prosječne?

Zahvaljujući sve većoj popularnosti brazilske depilacije i porno filmova sve više žena obraća pozornost na izgled svojih stidnih usana. Postoji puno varijacija veličine tako da ne možemo reći kakve su prosječne. Kao i penisi, stidne usne mogu biti različitih oblika i veličina, asimetrične, tanke, debele, unutrašnje mogu biti duže od vanjskih. Kakve god bile vaše, normalne su, bez brige.

9. Smijem li imati seksualne odnose prije PAPA - testa?

Slobodno imajte seks, jedino ako uzimate neke lijekove savjetujte se sa svojim ginekologom.

10. Hoće li ginekolog vidjeti da koristim seksualne igračke?

U većini slučajeva neće, jedino ako ih pretjerano koristite bez korištenja lubrikanata, pa može doći do iritacije zbog trenja. Drugi učestali razlozi iritacije su vožnja biciklom, korištenje mini uložaka ili brazilska depilacija.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj