Što vam kosa govori o zdravlju?

20/08/2015

Struktura vlasi može pokazati što se događa u vašem tijelu, evo na što biste trebali obratiti pažnju

1. (Pre)brza hrana. Ako je kosa krhka, lomljiva, beživotna, bez sjaja, možda je za to kriva loša prehrana. Trebali biste hitno prestati jesti isključivo u restoranima brze hrane jer sve potrebne nutrijente ne možete dobiti samo u sendvičima, nego uravnoteženom prehranom. 

2. Ne unosite dovoljno masti. Svaka se dijeta vidi na vašoj kosi. Ponestaje joj lepršavosti, živahnosti i – zdravlja. Slaba je i rijetka. Prestanite cjepidlačiti zbog ta dva kilograma za koja ste zabrijali da su višak i počnite unositi omega-3 masne kiseline koje pozitivno utječu na cijeli organizam, pa i na kosu. 

3. Imate previše testosterona. Primjećujete gubitak kose na tjemenu, jače crne dlake na nausnici i deblji struk? Moguće je da imate povišenu razinu testosterona pa trebate provjeriti rad hormona. Svakako se obratite liječniku.   

6. Pazite na dentalnu higijenu. Čudno, ali istinito – ljudi koji imaju problema s kosom zbog nedostatka keratina skloniji su karijesu. To je stvar genetike, ali stanje možete popraviti boljom oralnom higijenom (konac u ruke)! 

7. Ne pijete dovoljno tekućine. Dehidracija je loša za svaki dio tijela, pa tako i za kosu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj