Što ti tvoj mamurluk zapravo pokušava reći

31/10/2019

Mamin te ručak ovaj put vjerojatno neće spasiti, ali mi hoćemo

S obzirom na sinoćnji provod, nije ni čudo što se sljedećeg jutra osjećaš kao da te pregazio kamion. Ali što je sa svim ovim ostalim simptomima koji nemaju nikakva smisla? Cosmo je okupio nekoliko stručnjaka koji će ti objasniti sve te neobične (ali česte) probleme koji ti redovito upropaste nedjelje. U međuvremenu, tekila šalje svoje najdublje isprike.

Je li čudno što “moram” nazvati mamu kako bih joj rekla da je volim?

“Alkohol opušta sve kočnice i tako na slobodu pušta sve tvoje osjećaje”, kaže psihoterapeutkinja Miyume McKinley, a taj nas osjećaj nerijetko prati i sljedeći dan. Gledajući s pozitivne strane, bolje mamu nego bivšeg.

Zašto me mamurluk budi prije alarma?

Zbog alkohola ćeš se možda u tre-nutku kad dotakneš krevet onesvijestiti, ali on također smanjuje vrijeme REM faze sna. Njegovo postupno isparavanje iz organizma budit će te češće i ranije nego što želiš. Kako si pomoći? S puno vode.

k

Uf... zašto mi je lice tako natečeno?

“Alkohol dehidrira, a u pokušaju da tijelo zadrži potrebnu vodu, lice otiče”, objašnjava Chrystal Kelly iz klinike Face Haus u Dallasu. Uzmi dvije hladne žlice i stavi ih preko očiju kako bi trenutačno ublažila simptome.

Nešto definitivno nije u redu s mojom probavom.

Osim svega navedenog, alkoholni napici neslavni su i zbog ubrzavanja probave, nerijetko uzrokujući proljev (kao da sve ostalo nije dovoljno grozno). “Prepečenac s maslacem od kikirikija ili nekog drugog orašastog ploda smanjit će želučane tegobe”, kaže nutricionistkinja Brigitte Zeitlin.

Čini se da moje noge više ne funkcioniraju

Čašica previše može imati otrovni učinak na tvoje mišiće, što nerijetko dovodi do bolnih grčeva. Samo polako, Netflix je izmišljen za takve dane.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj