Što ne biste nikada trebali jesti

29/04/2015

Ovih 5 namirnica biste trebali izbjegavati bez obzira na to borite li se s viškom kilograma ili ne...

Bijeli kruh. Glavni sastojak bijelog kruha je rafinirano bijelo brašno, a ono, osim što je izuzetno kalorično, pogoduje problemima s težinom, bolestima srca i krvnih žila te povećanom riziku od dijabetesa. Osim toga, rafinirano bijelo brašno doprinosi i problematičnom tenu sklonom aknama. Sve navedeno ne odnosi se isključivo na kruh, već i na peciva, kiflice i sve ostale slične proizvode koje susrećemo na svakom koraku.

Slanina. Kada bi trebalo smisliti jednu namirnicu koja spada u sam vrh nezdravih namirnica, slanina bi zasigurno zauzela visoko, ako ne i prvo mjesto. Osim što je izuzetno obilata kalorijama, slanina je puna nezdravih masti i natrija. A to znači da osim što će biti zaslužna i za špekec po vašem tijelu, doprinosit će i srčanim oboljenjima te krvožilnim bolestima. Ako možete, svakako ju izbjegavajte.

Fast food. Sam Bog zna da je malo što ukusno kao brza hrana, no ona, koliko je ukusna, toliko je i nezdrava. Najčešće je super masna, abnormalno kalorična, bogata umjetnim bojilima, natrijem i mnogim neprovjerenim sastojcima, a i priprema hrane u ovakvim restoranima često je daleko ispod propisanih i sigurnih standarda.

Krafne. Krafne objedinjuju masu kalorija, masnoća, šećera i prezervativa, a koji su, svi odreda, izrazito nezdravi. Iako su toliko ukusne da im malo tko može odoljeti, vjerovali ili ne, krafne ne sadrže niti jedan jedini nutrijent koji bi vam mogao koristiti.

Konzervirana hrana. Svi proizvodi koji dolaze u konzervama često sadrže umjetni estrogen povezan s reproduktivnim problemima te bolestima srca, dijabetesom i pretilošću. Postoji li alternativa, uvijek birajte svježi ili bilo kako upakirani proizvod prije onog konzerviranog.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj