Imate prištiće? Otkrijte koje vam bolesti prijete!

10/09/2018

Prištići i mrlje koje se pojavljuju na raznim dijelovima tijela otkrivaju probleme koje imamo s pojedinim unutarnjim organima

Uši - Mrlje na ušima znak su problema s bubrezima, a mrlje u unutrašnjem dijelu uha i oko ušne školjke da je tijelo dehidrirano, odnosno da u organizmu ima previše soli i kofeina.

Leđa - Prištići i mrlje na leđima mogu biti posljedica loše higijene, osobito ako se puno znojite.

Dekolte i grudi - Prištići su najčešće posljedica pretjeranog rada žlijezda lojnica što je povezano s hormonalnim promjenama, lošom higijenom, stresom ali i korištenjem pudera u prahu.

Ruke - Ako je koža gruba na dodir i puna sitnih neravnina riječ je o tzv. purećoj koži. Uzrokuje ju hiperprodukcija keratina koji se nakuplja oko folikula dlaka što uzrokuje prištiće. Osim toga, gruba koža može biti posljedica loše cirkulacije ali i nedostatka vitamina.

Čelo - Prištići i mrlje na čelu znak su problema s probavom, tj. s tankim crijevom koje se bori s probavljanjem hrane. Osim toga, mogu ukazivati i na dehidraciju organizma pa je potrebno povećati unos tekućine.

Brada - Ako se na bradi ili na gornjoj usni pojave prištići to može ukazivati na probleme s menstrualnim ciklusom. Ovisno o strani na kojoj se oni pojave, možete znati koji jajnik ovulira. Uz to, mogu biti znak problema s tankim crijevom ali i posljedica jedenja premasne hrane.

Obrve - Nešto nije u redu s nadbubrežnim žlijezdama. Stres uvelike utječe na žlijezde pa ga pokušajte smanjiti. Uz to prištići na obrvama posljedica su prekasnog jedenja. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj