Ovaj iznenađujuće jednostavan test određuje u kojoj ste mjeri skloni depresiji

18/11/2015

Koja je fotografija prva zauzela vašu pažnju?

Depresija određuje sve aspekte vašeg svakodnevnog života, ometajući obitelji i karijere. S obzirom na nikad veću proširenost bolesti, nije čudno kako stručnjaci pokušavaju sve ne bi li maksimalno smanjili rizik, a započinju tamo gdje se najbolje liječi svaka bolest – u metodama njezina sprječavanja.

Nažalost, čak 80% osoba koje je u jednom životnom razdoblju patilo od depresije, s istom će se sigurno susresti ponovno. Znanstvenici su otkrili jednostavan način na koji olakšavaju prepoznavanje osoba sklonijih depresiji. Pogledajte sliku:

f

Koje je lice prije zaokupilo vašu pažnju? Ako je to slika desno – sa ženom koja izgleda ljuto, šanse za depresiju mogle bi biti više od uobičajenog.

Znanstvenici na Sveučilištu Binghamton u New Yorku proveli su istraživanje na 160 žena od koji je 60 u prošlosti patilo od depresije, a preostalih 100 nije. Ženama su predočene obje fotografije te je ustanovljeno kako ženama, čija je pažnja isprva usmjerena na fotografiju ljutog lica, prijeti veći rizik od depresije.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj