Osmijeh i u PMS-u

26/03/2014

Hormoni doista gospodare našim raspoloženjem, no ako poznajemo njihovo kretanje tijekom ciklusa, lakše nam je držati pod kontrolom naše uspone i padove

od 1. do 5. dana:  Prvi dan mjesečnice je prvi dan ciklusa, a vaši hormoni kao da su se urotili da se osjećate umorno i osjetljivo. Preduhitrite to stanje nekoliko dana prije početka mjesečnice odmarajući se i opuštajući. 

5. i 6. dan: Razina progesterona je niska, a vi ste i dalje ranjivi. Još niste za neke lude provode, no bliži se kraj mjesečnice i raspoloženje raste. Juhu!     

od 7. do 14. dana:  Vaše tijelo oslobađa jajašce, a vi se osjećate samopouzdano, seksi i ženstveno. Preokrenite to u svoju korist – uživajte u izlascima. Ah, da, i pogledima svih tih frajera ;)  

od 15. do 28. dana: Pad razine estrogena i testosterona u drugom dijelu ciklusa prouzročit će žudnju za hranom (najčešće slatkom i masnom, uf), a osjećat ćete se umorno i prilično nabrušeno. Olakšajte si te dane aktivnostima koje će vam podići serotonin poput šopinga ili vježbanja. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj