Online platforme za psihološku pomoć

25/06/2020

Zbog svih događaja pojavila se i prva hrvatska platforma za online terapiju http://exedra.online gdje možete potražiti pomoć putem razgovora uživo s profesionalnim terapeutima, bez obzira na to gdje se nalazite.

Osim toga, tu je i platforma  https://nistesami.online koju podržava Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske, krovna udruga certificiranih terapeuta, gdje su prva dva susreta besplatna.

Korisne aplikacije

Postoji i niz aplikacija za koje tvrde da vam mogu pomoći - od toga da vas nauče kako disati do mindfulness tehnika (što podrazumijeva da ste svjesni sadašnjeg trenutka i ne dopuštate mislima da vas odvuku). Aplikacije su idealne za one koji nemaju vremena i teško im je proživljavati terapiju online. No korisne su i kako biste okusili što je to točno terapija, prije nego što se obvežete na odlaske terapeutu. Mnogi od njih fokusiraju se na savladavanje paničnih napadaja (Beat Panic), sprečavanje samoozljeđivanja (Calm Harm) ili preporuke kako zaustaviti crne misli (Chill Panda). Dostupno je mnogo aplikacija pa prije nego što skinete neku od njih, pogledajte koje su odobrene na Nhs.uk/apps-library.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj