Znanstvenici potvrdili: Najuspješnija dijeta nalazi nam se pred nosom!

25/02/2021

Čini se da bi ovogodišnja priprema za ljeto mogla početi, a ova dijeta izgleda posebno primamljivo.

Za početak, nismo baš neki fanovi restriktivnih dijeta, a posebno ako se radi o onima uz koje smo konstantno gladni jer nas prisiljavaju živjeti na posnom siru, sjemenkama i granama. Sreća u nesreći je ta dijeta postoji mali milijun, a nesreća u toj sreći ta da je upravo zbog toga vrlo teško pronaći onu koja će nam odgovarati dovoljno da ostanemo uporni.

Pa, ususret još jednom predivnom mjesecu ožujku koji ove godine počinje u ponedjeljak, vrijeme za gubljenje kila nikad nije bilo idealnije, a da bi stvar bila još bolja, godišnji izvještaj US Newsa ovoga je puta kao najbolju dijetu proglasio Mediteransku dijetu.


Pogađate, radi se o dijeti prepunoj svježih namirnica i dobrih masti, ali i najboljeg od najboljeg s Mediterana. Naposljetku, naša kuhinja neupitno spada u jednu od najboljih na cijelome svijetu i dok je drugima pravi luksuz, mi u njoj imamo priliku uživati svakoga dana.

View this post on Instagram

A post shared by Еда как искусство (@foodianse)


Što se tiče same dijete, riječ je o prehrani koja uključuje nisku količinu crvenog mesa, šećera i zasićenih masti, ali visoku dozu svježeg voća, povrća, žitarica, ulja, ribe i morskih plodova. Ne brinite, tu su i perad, jaja, sir i jogurt, ali u nešto manjim količinama od onih na koje smo možda navikli.


Da je dijeta doista zdrava i efektna, dokazala su i istraživanja provedena na čak 39 različitih planova prehrane, a Mediteranska zauzima prvo mjesto u nekoliko kategorija među kojima su jednostavnost, obilje povrća, najbolja opcija za dijabetičare i, općenito, najzdravija dijeta koja dobro utječe na naše srce (ali i želudac!).

Kada je u pitanju stopa gubitka kilograma, Mediteranska dijeta nalazi se na 15. mjestu. Međutim, dijetu je moguće prilagoditi na milijun različitih načina ne bi li postigli željene rezultate.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj