Detoksikacija radnog stola

26/02/2013

Čini se da je posao loš za vas, i to ne samo zato što stoji na putu vašim zabavnim susretima za ručak i još zabavnijim kavama. Nekoć su kružile i strašne priče o tome koliko su printeri štetni za naše zdravlje, skoro poput cigareta. Stručnjaci su nas uvjerili da u tome nema istine. Koje su to onda uredske kritične točke loše za vaše zdravlje?

s

Loš zrak

Klimatizacijski uređaji mogu prouzročiti iritaciju grla i glavobolju, ali s tim se negativnostima vrlo lako možete boriti. Koristite osvježivač zraka ili, još bolje, otvorite prozor. Pijte puno vode da biste spriječili dehidracijski efekt ovakvog zraka i stavite posudu s vodom na stol da bi ostao svjež.

Mrvice u tipkovnici

Tipkovnice u vlasništvu žena mogu imati na sebi do četiri puta više bakterija nego one kojima se služe muškarci. Sigurno ste bili uvjereni da je situacija suprotna. Ne razmišljajte više o toj neugodnoj razlici i prihvatite se čišćenja!

Preporuka stručnjaka za čišćenje računala je korištenje zraka pod pritiskom da biste istjerali sve mrvice i prljavštinu nataložene ispod tipki. Potom tipkovnicu prebrišite krpom s antibakterijskim djelovanjem. Trebamo li reći da to treba činiti na tjednoj bazi, ako ne i češće. I izbjegavajte ručanje za radnim stolom. A telefon biste trebali čistiti antibakterijskom vlažnom krpicom barem jednom dnevno. To je zaista strašna točka skupljanja bakterija.

Stolac za mučenje

Sjedite li na njemu satima (a sigurni smo da je odgovor potvrdan), to donosi brojne probleme vašoj kralježnici i ramenima.

Nepravilno sjedenje i pridržavanje telefona između vrata i ramena stvara dvostruko veći pritisak na vaša leđa od stajanja. Pobrinite se da su vam uši u ravnini s ramenima, što znači točno iznad bokova, i poravnajte koljena da budu ispod karlice, čime ćete održavati prirodni oblik leđa.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj