Chris Martin na Instagramu održava mini-koncerte!

18/03/2020

Za sve one koji se socijalno distanciraju i/ili su u samoizolaciji #TogetherAtHome

To što smo trenutno svi u fazi socijalnog distanciranja i/ili samoizolaciji, ne znači da se pritom ne smijemo zabavljati dok to radimo. Naime, Chris Martin, pjevač grupe Coldplay  pokrenuo je zajedno sa svojim kolegama seriju mini Insta-koncerata sa izvedbama uživo naših najdražih glazbenika. idealno za fanove koji su u izolaciji i/ili se socijalno distanciraju povodom pandemije koronavirusa COVID-19. Radi se o inicijativi Svjetske zdravstvene organizacije i organizacije Global Citizen, pod nazivom Together, At Home: Who-Global Citizen Solidarity Sessions kojima je cilj ujediniti ljude diljem svijeta kroz glazbu.

coldplay-instagram-koncert-samoizolacija-uživo-instagram-screenshot

S hashtagom #TogetherAtHome Chris Martin započeo je seriju mini-koncerata prije nekolko dana na platformi Instagram Live i to potpuno akustično, samo uz gitaru i klavijature, i svojim entuzijazmom koji se osjeća preko ekrana. "Ja sam sam u kući, na neki način... i pomislio sam, ono što bi bilo lijepo jest da malo vidim kako ste svi vi i što bih mogao napraviti za vas," tako je započeo mini-koncert na otpjevavši nam klasične hitove kao što su "Yellow" i "Viva La Vida." I iako kaže da je nervozan i da to nikada nije svirao uživo, otpjevao je i svoju verziju pjesme Davida Bowieja "Life on Mars."

john-legend-chrissy-instagram-koncert-samoizolacija-uživo-instagram-screenshot


John Legend slijedeći je koji nam je priredio koncert, i to dan nakon, u društvu njegove Chrissy Teigen. Osim njih, Keith Urban pokrenuo je svoj "InstaBand" a klasični glazbenik čelist Yo-Yo Ma, pak, na svom Instagram profilu objavljuje mini-koncerte s hashtagom #SongsofComfort.

Dok je cijeli svijetu u socijalnom distanciranju i/ili samoizolaciji, čini se da je glazba ipak ono što će nas ujediniti.

Pogledajte Chris Martinov koncert, koji je u međuvremenu osvanuo i na Youtubeu, ovdje!

 


Fotografije: Profimedia, Izvor: Instagram John Legend, Instagram Coldplay

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj