8 najprljavijih stvari s kojima se svakodnevno susrećemo

20/07/2015

Stvari koje koristimo na dnevnoj bazi pune su bakterija i mogle bi biti uzrok bubuljica na licu, neugodnih mirisa, ali i ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Smartphone

Vaš mali pametni prijatelj ima deset puta više bakterija nego prosječna WC školjka, pa predlažemo da počnete koristiti antimikrobni i antibakterijski gel i čistiti ga bar jednom dnevno.


Slušalice

Korištenje prljavih slušalica moglo bi izazvati infekciju ušiju. Starom četkicom za zube uklonite nečistoću sa svojih slušalica, a zatim ih obrišite ručnikom, koji je potopljen sapunom i toplom vodom.


Tipkovnica i miš

Prestanite čitati i pogledajte tipkovnicu. Vidite li neke mrvice, prašinu? Vaša tipkovnica i miš imaju čak pet puta više bakterija od WC školjke. Odvratno!
Pokušajte ih očistiti antibakterijskim maramicama. Neke tipove standardnih tipkovnica možete staviti i u perilicu za suđe, a dok čekate, bilo bi dobro obrisati i stol.


Novac

Novac i računi iz trgovine? Užasno! Zato nastojte u što većoj mjeri koristiti karticu kako s njima ne biste imali previše posla.


Vrećice za shopping

Radite super stvar za vašu okolinu time što nosite pamučne vrećice za shopping, kako ne biste morali koristiti plastične, no kad ste ih posljednji put oprali? Sad je vrijeme.


Četkica za zube

Na vlažnoj četkici za zube skuplja se pregršt bakterija, a bakterije u vašoj kupaonici ostaju u zraku i nekoliko sati.  Jednom tjedno je operite i brzo dezinficirajte, te pustite da ostane u vodici za ispiranje usta oko 30 sekundi.


Prostirka za jogu

Na podlogu za jogu stavljate ruke, noge, prašinu, znoj, prljavštinu...svakako ne zvuči kao nešto čemu biste željeli približavati svoje lice ili usta. Dodajte dvije kapi ulja čajevca, prirodnog antibakterijskog i antigljivičnog sastojka, u vodu u bočici sa sprejom i poprskajte je nakon svake upotrebe. Također, većina prostirki može izdržati i pranje u perilici za rublje.


Volan i mijenjač u automobilu

Trudimo se da blista izvana, a često zaboravljamo na njegovu unutrašnjost.Uzmite dezinfekciono sredstvo i počnite čistiti!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj