7 super namirnica koje povećavaju koncentraciju i produktivnost

06/10/2015

Teško se koncentrirate? To je znak da vam nedostaje vitamin E.

Teško se koncentrirate? Razlog zbog čega vam koncentracija opada je vjerojatno u nedovoljnom unošenju vitamina E. Na svu sreću njega možete pronaći u omiljenim namirnicama i na taj način poboljšati svoju produktivnost na poslu ili koncentraciju tijekom učenja.

Kava

kava

Svi mi volimo kavu, njezin miris i okus koji nas osvježava. Naš dan nikada ne počinje bez šalice jutarnje kave. Kava sadrži sastojak koji se zove kofein koji povećava razinu kisika u krvi, čini nas opreznim i pomaže nam da se fokusiramo.


Jaja

jaja

Jaje je jedna od namirnica koja nam pomaže da se fokusiramo. Kolin u žumanjku je odgovoran za jačanje koncentracije.


Cikla

cikla

Cikla je slatkasto povrće koje je odlično za mozak! Cikla poboljšava kognitivne sposobnosti i poboljšava fokus i koncentraciju.


Tamna čokolada

čokolada

Konzumiranje nekoliko kockica tamne čokolade svaki dan, može definitivno povećati fokus i koncentraciju. Tamna čokolada sadrži kofein i povećava budnost, a magnezij prisutan u njoj pomaže da se riješite stresa.


Orah

orah

Prema nedavnom istraživanju, orasi mogu poboljšati koncentraciju. Vitamini i minerali prisutni u orasima imaju sposobnost da povećaju memoriju i koncentraciju.


Banana

banana

Banane također pomažu povećati koncentraciju, jer je bogata kalijem i esencijalnim mineralima koji čuvaju mozak i živčani sustav.


Zeleni čaj

zeleni čaj

Studije pokazuju da zeleni čaj također poboljšava raspoloženje i koncentraciju. Slobodno popijte svoju šalicu zelenog čaja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj