5 vaginalnih mirisa

23/01/2019

Miris vaše vagine možda nije nešto od čega biste htjeli napraviti mirisnu svijeću, ali evo što biste trebali znati o njemu

Kako kažu sto ljudi,sto čudi, jednako tako vrijedi sto vagina, sto vaginalnih mirisa. Ipak za vas smo izdvojili i opisali pet najčešćih.

1. Riblji

Ako vas miris vaše vagine podsjeća na ulazak u ribarnicu, to nije dobar znak. Još k tome, ako je miris ribe popraćen promjenom iscjetka, obratite se svom ginekologu. Nema razloga za paniku, takav je miris obično odraz bakterijskih infekcija, koje se mogu riješiti antibioticima.

2. Miris bazena

Kondomi i lubrikant često imaju umjetan, kemijski miris sličan kloru ili izbjeljivaču. To bi moga biti razlog zašto vas miris vaše vagine podsjeća na miris bazena. Razloga za brigu nema, a ako vam miris smeta, samo promijenite vrstu kondoma ili lubrikanta koji koristite.

3. Kositren

Ili drugim riječima, miris metala. Ovo je uobičajena pojava tijekom menstruacije, što je i logično ako se prisjetimo da krv često ima okus / miris metala.

4. Slatki

Vaša prehrana utječe na miris vaše vagine, to je stara vijest. Stoga, ako želite da vam vagina miriši slatko jedite više voća - naranče, ananas i grejp su poznati po tome da daju slatku aromu vaginalnim tekućinama.

5. Kao kvasac

Ako miris vaše vagine podsjeća na plavi sir, to nije dobro. Mala količina gljivica prirodna je pojava u flori vaše vagine, no ako taj broj pređe granice normale, osjetit ćete kako se miris kvasca širi iz vašeg međunožja. Opet, nema razloga za paniku, samo za posjet liječniku.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj