Vrhunska zaštita od sunca za specifične potrebe vaše kože

18/04/2016

Sunce ima mnogo pozitivnih učinaka na tijelo i um. Stoga razumno izlaganje suncu: poboljšava vitalnost i podiže vlastiti osjećaj ugode, igra važnu ulogu u nastanku ‘’sunčevog vitamina ‘D’’ koji je potreban za strukturu kostiju, ali prekomjerno izlaganje UV zrakama može uzrokovati oštećenja kože.

UV zračenje jedan je od najutjecajnijih faktora u preuranjenom starenju kože, tj. fotostarenju. Simptomi fotostarenja uključuju izravna i neizravna DNK oštećenja, stvaranje slobodnih radikala kao posljedicu izlaganja UV zračenju te smanjenje količine kolagena što uzrokuje bore i preuranjeno starenje kože. S obzirom na to da su lice, ruke i dekolte izloženi UV zračenju više no ostatak tijela, ta područja - osobito lice - zahtijevaju posebnu i trajnu zaštitu, tijekom cijele godine, kako bi se smanjili vidljivi znakovi starenja.

Gotovo 90% svih simptoma starenja kože uzrokovano je izlaganjem UV zračenju. UVA zrake prodiru duboko u potkožno tkivo i odgovorne su za dugoročnija oštećenja uzrokovana djelovanjem sunca poput starenja kože, polimorfne svjetlosne dermatoze i raka kože. UVB zrake prodiru u gornje slojeve uzrokujući opekline i oštećenja DNK stanica. Iako su UVA zrake slabije od UVB zraka, one su 30 do 50 puta učestalije i prisutne su, gotovo jednakim intenzitetom, tijekom svih dnevnih sati kroz cijelu godinu. Budući da prodiru čak i kroz oblake i staklo, za sprječavanje dugoročnih oštećenja važno je koristiti zaštitu od sunca na dnevnoj bazi.

Eucerin Sun Antianti age-Age krema za lice (SPF 30/50) ) nudi superiornu zaštitu od sunca i stvoren je posebno za kožu lica.Ima tri temeljne prednosti: širokospektarni, fotostabilni UV sustav filtera (UVA i UVB zaštita), biološku staničnu zaštitu i učinkovite sastojke za borbu protiv postojećih znakova starenja.Sadrži učinkovite antioksidanse Lichocalcon A i gliceretiničnu kiselinu za DNK zaštitu. Dvije vrste hijaluronske kiseline (nisko i visoko molekularna) vidno smanjuju bore na licu i dekolteu. Formula ima laganu i ugodnu teksturu koja ne ostavlja osjećaj masne kože. Idealna je podloga za make-up i dokazano je pogodna čak i za osjetljivu kožu - što je čini idealnim dodatkom za zaštitu od sunca dnevnoj kožnoj rutini.tinted
Eucerin Sun tonirane kreme za zaštitu lica od sunca
( SPF 50+) +) nude visoku UV zaštita i staničnu zaštitu, a pritom licu daju matirani ton. Klinička ispitivanja su potvrdila kompatibilnost Eucerin Sun tonirane kreme za zaštitu lica od sunca, svijetla nijansa SPF 50+ s osjetljivom kožom, a pogodna je čak i za vrlo osjetljivu kožu nakon kemijskog ili laserskog tretmana.

Kao vodeći stručnjaci i inovatori s više od 125 godina iskustva u dermatologiji i kozmetičkoj njezi kože,Eucerin® odjel za istraživanje kože je, blisko surađujući s dermatolozima, razvio novu liniju preparata za zaštitu od sunca koji sadržavaju: najsnažniji prirodni antioksidans alfa-glukozil-rutin (AGR), UVA/UVB filtre najvišeg standarda (Tinosorb® S), jedinstvenu biološku zaštitu s licochalconom A i gliciretiničnom kiselinom, L-karnitin za regulaciju lučenja sebuma nove lagane teksture (kreme-gelovi, matirajući fluidi, lagani losioni, aerosoli, transparentni sprejevi) ugodne na koži i prikladne tipu kože (normalna, masna, suha).

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj