Piling za dobar filing!

02/05/2012

Poslušali ste sve naše savjete i niste izgorjeli? Osim toga, vaša je koža nakon kupanja u moru i sunčanja glatka pa ste zaboravili na akne i prištiće? Odlično! Ali, nemojte se opustiti…

zdrava koža

Čak i ako ste savršeno pocrnili, to ne znači da ne stignete još izgorjeti, odnosno sav trud čuvanja kože na godišnjem odmoru u trenu vam može pasti u vodu. Iako više ne idete na plažu, znajte da sunce vreba i kad najmanje očekujete. Stoga nemojte baciti u smeće kremu za sunčanje, nego i dalje mazite i pazite kožu kad god vatrena kugla zaprijeti!

A ako ste prije mora imali problema s aknama i prištićima, nemojte dozvoliti da vas savršen "ljetni" ten zavara.

Bez obzira koliko imate godina i koji je uzrok aknama, sunce i more pomogli su vam samo privremeno. Zapravo – djelomično! Sunce je isušilo površinu kože, a more ju je fino dezinficiralo. Genijalno! No, problem ostaje u dubljim slojevima kože, u epicentru problema - lojnim žlijezdama. Problem tinja i pitanje je dana kad će opet izbiti na površinu.

Stručnjaci savjetuju da nakon godišnjeg odmora posjetite kozmetičarku radi temeljitog čišćenja kože. Ako mislite da će tretman s kože "isprati" lijep tamni ten, nemate razloga za strah. Dapače, ujednačena boja će se još dulje zadržati nakon tretmana, a možete izbjeći i ružno ljuštenje.
Nakon što ste se "očistili", osigurajte se: iako je godišnji odavno završio, prijetnja od štetnog zračenja sunca i dalje je velika – stoga, ponavljamo, nemojte zaboraviti na kremu za sunčanje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj