Pametna zaštita za pametne cure

05/04/2012

Koliko ste već priča o štetnosti sunca čuli? Sigurno bezbroj i bili biste sretni da više nikad ne morate čuti nijednu. No, kako se približava odlazak na more i boravljenje na plaži, moramo vas podsjetiti na nužnost pravilne zaštite od sunca. Nećemo vam obećati da je ovo posljednji članak koji ćete vidjeti, ali je svakako jedan od onih koje ne smijete propustiti

s

 

Reakcije koje se pojavljuju na koži uslijed djelovanja sunca i alergije na sunce posljednjih su godina u velikom porastu. Otprilike 20 posto ljudi pati od simptoma na koži potaknutih UV zračenjem ili kombinacijom zračenja i sastojaka sadržanih, npr. u proizvodima za njegu kože.


 

I dok će druga oštećenja kože na naplatu stići kasnije u životu, alergije na sunce upozoravaju nas na opasnost od sunčevih zraka istog trenutka. Na početku moramo nešto raščistiti - česta je zabluda među ljudima da od alergija na sunce pate samo osobe svjetlije puti. Alergije na sunce pogađaju sve ljude, bez obzira na njihov tip kože. Stoga, sve crnke koje su htjele prestati čitati ovaj članak misleći da se ne odnosi na njih, neka ipak nastave čitati.

 

Primarne alerije na sunce nastaju kao posljedica UVB zračenja, a većina krema za sunčanje štiti od njega. Važnije pri izboru odgovarajućeg proizvoda za zaštitu od sunca je štiti li od UVA zračenja. Ono prodire mnogo dublje u kožu i uzrokuje ozbiljna oštećenja. Tako, na primjer, UVA zrake mogu prodrijeti i kroz prozor automobila pa stoga, cure, pripazite dok se vozite gradom ljeti.

 

Među njima, najčešća je polimorfna svjetlosna dermatoza koja se javlja nekoliko sati nakon izlaganja suncu. Prepoznat ćete je tako što se manifestira na vratu, pregibima ruku i nogu, a javlja se u obliku prištića koji svrbe ili malenih mjehurića. Mallorca akne su druga vrsta alergije koja se pojavljuje uslijed djelovanja UV zračenja u kombinaciji s određenim sadržajnim tvarima sadržanim u proizvodima za njegu kože i zaštitu od sunca. Ova alergija se manifestira kao upalna reakcija na koži.

 

Eucerin ima sve što morate ponijeti sa sobom na plažu. Eucerin® proizvodi za zaštitu od sunca sadrže učinkoviti kompleks filtra UVA/UVB s Tinosorb®S, visoko učinkovitim filtrom širokog spektra,te aktivne sastojke alfa-glukozil-rutinom i vitamin E koji optimalno štite kožu iznimno osjetljivu na djelovanje sunca. Proizvode možete koristiti čak i nakon terapije laserom ili pilinga kože, kod ožiljaka, smetnji pri pigmentaciji ili pri fotosenzibilizaciji uvjetovanoj lijekovima.

 

Odaberite kremu gel za zaštitu od alergija na sunce sa SPF 50 ili SPF 25 i kožu tijela i lica zaštite od sunca i alergija uzrokovanih suncem. Proizvodi ne sadrže mirise, boje i emulgator, a brzo se upijaju i vodootporni su.

 

Nakon izlaganja suncu nemojte nipošto zaboraviti njegovati kožu. Idealna nadopuna Eucerin® krema gelovima je Eucerin® gel nakon sunčanja za zaštitu od alergija izazvanih suncem. Ovaj gel hladi i regenerira kožu uznemirenu i opterećenu sunčanjem. Ne sadrži mirise, emulgatore i boje.

 

Za kraj vam donosimo nekoliko brzopoteznih pravila kojih biste se mogli pridržavati na plaži:

 

- Izbjegavajte izlaganje suncu između 11 i 17 sati

 

- Bogato nanesite proizvod za zaštitu od sunca pola sata prije izlaganja i ponovno ga nanesite svaka dva sata.

 

- Koristite visoke zaštitne faktore te se zaštitite odjećom, šeširom i sunčanim naočalama.

 

- Nakon pilinga i laserskih tretmana te u slučaju foto-enzitivnosti uzrokovane lijekovima izbjegavajte sunce i upotrebljavajte vrlo visoke faktore za zaštitu od sunca (SPF 50+).

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj