Njega "zaštitnog omotača"

02/05/2012

Donosimo savjete koji će vam pomoći da ovog ljeta zablistate uz savršen ten

model na plaži

DOBRO ZA KOŽU

   Prljavština i prašina na koži začepljuju pore. A to je savršena podloga za bakterije koje uzrokuju nastanak prištića! Zato navečer obavezno očistite lice – čak i ako ne koristite make up!

   Tuširajte se mlakom vodom i štedljivo se sapunajte. Potom nanesite kremu dok je koža još vlažna – tako će sačuvati elastičnost.

   Voda je koži vrlo korisna: donosi hranjive tvari do stanica i pomaže brže "očistiti" štetne tvari. Pijte najmanje 1,5 litara na dan!

   Zdravo se hranite! Esencijalne nezasićene masne kiseline iz ribe ili biljnih ulja potiču stvaranje zaštitnog sloja na koži.

   Ponekad se dobro oznojite – tako se aktivira samozaštita kože. A naizmjenično tuširanje hladnom i toplom vodom pobrinut će se za dobru prokrvljenost.

   Pobrinite se za dovoljno sna! Noću se stanice kože obnavljaju brže nego danju. Optimalno je najmanje sedam sati sna.

ŠTETNO ZA KOŽU

   Ako želite imati sjajan ten, osim pretjeranog izlaganja suncu, okanite se i pušenja! Nikotin aktivira enzime koji razgrađuju kolagen pa nastaju bore, kao i nakon višesatnog prženja na suncu…

    Prste držite što je moguće dalje od prištića!

   Pretjerana upotreba sapuna "napada" zaštitni sloj kože te je odmašćuje. Za lice je bolje koristiti mlijeko ili losion za čišćenje bez alkohola.

   Piling otklanja mrtve stanice kože i poboljšava prokrvljenost – ali samo ako se čistite svaki treći dan jer će koža u suprotnom postati previše suha.

   Ljeti što više izbjegavajte sunce od 11 do 17 sati, a čak i ako ste u hladu, nemojte zaboraviti svaka dva sata nanijeti kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom (najmanje 15)!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj