Evo gdje griješite

05/04/2012

Cosmo i Yahoo udružili su snage i napravili veliko globalno istraživanje o sunčanju. Htjeli smo saznati jesu li se cure opametile kad je sunčanje u pitanju. Nažalost, pokazalo se da žene između 20. i 30. godine i dalje prakticiraju prženje pod UV zrakama, kako na otvorenome tako i u salonima za sunčanje. A nešto gori od toga su samo njihovi razlozi

Sunce uvod

Od 550 ispitanih njih čak 49 posto reklo je da jednostavno obožavaju izležavanje na suncu dok ne dobiju brončanu boju. Ipak, većina navodi da je boja samo nuspojava uživancije koju osjećaju pri boravku pod prirodnim ili umjetnim suncem. Njih 77 posto je kao glavni motiv navelo da vole osjetiti zrake sunca na koži pa je preplanula boja samo posljedica toga, a 58 posto ih kaže da je glavni poticaj bila prilika da budu uz more ili jezera.

Potpuno je razumljivo što vam kupanje u sunčanim zrakama godi, pogotovo ako ste ispruženi na ručniku na nekoj plaži. Ali ako se uzme u obzir rizik da se svaki put kad tako ležite na suncu ili u solariju možete prepeći i ako se zna da je melanom jedan od najčešćih oblika karcinoma kod žena u dvadesetima i drugi najčešći kod žena u tridesetima – zanimalo nas je zašto se toliko mladih žena i dalje tako ponaša. Moguće je uživati u suncu i prirodi, a ipak izbjeći potencijalne štetne učinke koji uzrokuju nastanak raka kože, i to uz nanošenje odgovarajućih zaštitnih faktora.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj