Vježbe za guzu iz snova

27/02/2018

Do ljeta imate i više nego dovoljno vremena dovesti ju u red...

Stepanje. Niska klupica ili stepenica je sve što vam je potrebno. Pustite energičnu glazbu i jednostavnim koracima gore-dolje pratite ritam.

Bočno podizanje nogu. Lezite na bok, izravnajte tijelo i podbočite se na lakat. Podižite gornju nogu polako gore držeći obje noge u ravnima. Podignutu nogu držite u zraku 15 sekundi i potom je spustite. Ponovite vježbu petnaest puta svakom nogom.

Podizanje jedne noge. Stanite uspravno s rukama na bokovima. Polako podignite jednu nogu ispred sebe što ravnije moguće dok je stopalo u poziciji s prstima prema gore i zadržite je tako petnaest sekundi. Polako spustite nogu i ponovite isto s drugom nogom. Ponovite vježbu dvanaest do petnaest puta svakom nogom.

Pojednostavljeni most. Lezite ravno na pod s rukama uz tijelo. Savinite noge u koljenima. Podignite stražnjicu i držite je u toj poziciji 15 do 20 sekundi. Ponovite vježbu dvanaest do petnaest puta.

Stiskanje mišića stražnjice. Stanite uspravno spojenih nogu. Podignite se na prste, stisnite mišiće stražnjice i držite ih tako na pet sekundi. Spustite se u početni položaj.

Iskorak naprijed. Stanite uspravno s rukama na bokovima. Jednom nogom napravite veliki korak naprijed, spustite se dolje savijajući koljeno pod kut od 90 stupnjeva. Vratite se u početni položaj. Ponovite vježbu 15 do 20 puta sa svakom nogom.

Bočni iskorak. Vrlo je sličan iskoraku naprijed. Umjesto naprijed desnom nogom iskoračite desno, a lijevom ulijevo i spustite se dok koljeno ne bude pod kutom od 90 stupnjeva.

Iskorak unatrag. Isti postupak kao i kod prethodne dvije vježbe, osim što radite korak unatrag. Pazite na ravnotežu. Vjerojatno ćete ovu vježbu morati izvoditi nešto sporije nego prethodne dvije.

Čučnjevi. Stanite uspravno s rukama ravno ispruženim ispred sebe i čučnite kao da ćete sjesti na stolac iza sebe. Stanite kada su vam bedra paralelna s tlom a koljena savijena pod kutom od 90 stupnjeva.

Podizanje nogu u ležećem položaju. Lezite na pod. Noge držite ravno i podignite jednu gore pazeći da je ne savijete u koljenu. Ramena, dlanove i kukove ne podižite od poda. Držite nogu gore pet sekundi. Ponovite vježbu deset do petnaest puta svakom nogom.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj