Vježbe uz koje i vi možete imati pločice

14/03/2018

Ne zaboravite da je barem tri puta tjedno potrebno vježbati trbuh da biste postigli željene rezultate...

Balansiranje uz pomoć lopte. Noge položite na pilates loptu, a gornji dio tijela naslonite ravno na pod. Ruke postavite u pozu kao da ćete izvoditi obične trbušnjake. Ako želite, možete lagano podići gornji dio tijela dok sporim pokretima privlačite loptu nogama prema sebi. Kontrolirajte loptu i pokušajte što više uključiti trbušne mišiće. Vratite se u početni položaj i ponovite ovu vježbu 15 puta u 3 seta.

Daska. Kod ove vježbe bitna je upornost i pravilno držanje, zato i ima ime daska. Naslonite se na lijevi bok tako da se podbočite lijevom nadlakticom da biste održavali ravnotežu. Stopala vam moraju biti naslonjena u stranu da biste držali noge u ravnom položaju. Izravnajte tijelo i podignite bokove u zrak. Ostanite u tom položaju oko 45 sekundi, a nakon toga ponovite istu vježbu na suprotnoj strani. Ako želite pojačati učinak, možete podignuti suprotnu ruku ravno u zrak i titrati bokovima. Daska će sigurno izravnati vaš trbuh, učvrstiti bočne mišiće, a ako budete dovoljno uporni, pojavit će se i savršene bočne linije koje većina cura priželjkuje.

Podizanje lopte. Lezite ravnih leđa na pod, a loptu postavite između gležnjeva i čvrsto je pritisnite da vam ne ispala pri podizanju. Ramena održavajte spuštena na podu, a noge podižite sporim pokretima prema gore. Zadržite nekoliko sekundi kad vam noge budu gotovo okomito s ostatkom tijela, a potom ih lagano počnite spuštati prema dolje, no ne dodirujte loptom ni nogama pod. Vježbu odradite u 3 serije po 15 ponavljanja.

Glava na pod, noge u zrak. Ovo su izvrsne vježbe i osvježavajuća alternativa za obične trbušnjake. Bitno je da ove tehnike odradite pravilno da biste na kraju imali željene rezultate. Lezite na pod kao da ćete vježbati obične trbušnjake. Neka vam nožni prsti održavaju ravnotežu. Osvijestite trbušne mišiće, a bokove držite u pravilnom ravnom položaju. Koljenom lagano krenite prema prsima, držite nekoliko sekundi i nakon toga vratite u početni položaj (ne spuštajte stopala na pod). Ako želite pojačati učinak, ovu vježbu odrađujte podizanjem obiju nogu. Ponavljajte ovu vježbu 12 puta, a nakon toga zamijenite koljena. Odradite 3 serije ovih vježbi.

Bicikl na ležećki. Dok većina trbušnjaka prije svega djeluje na gornje trbušne mišiće, ova vježba će ojačati donji dio trbuha, ali i središnje trbušne mišiće. Lezite na leđa, ramena spustite na pod, a bokove i zdjelicu neka budu u neutralnom položaju. Ruke stavite iza glave i pripremite se za trbušnjake. Uključite trbušne mišiće (ne leđne!), a koljena podignite pod 45 stupnjeva. Nogama započnite pedaliranje, isto ono što biste radili da vozite bicikl, samo uključite i ruke. Lijevo koljeno neka dodiruje desni lakat i suprotno. Vježbu ponovite u 2-3 seta sa 12-16 ponavljanja, a to će najviše pomoći u ravnanju trbuha.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj