Mršavite dok šopingirate

07/05/2013

Vjerovali ili ne, naš novi omiljeni fitnes trend je šopingiranje!

Dobre vijesti! Koliko god nevjerojatno zvučalo, sve ste optrčale maraton! Vjerojatno ih godišnje odradite osam iako toga niste ni svjesni. Čestitamo! Možete zahvaliti Zari, H&M-u, Mangu i ostalima što su vam to omogućili. Dobro ste shvatili, znanstveno je dokazano da svaka žena prehoda 330 kilometara godišnje u šopingu. Odlučili smo, nikada se više nećemo opirati potrebi da odemo u shopping centar kupiti novu haljinu ili cipele, sada imamo još jedan razlog više da to učinimo. Uz zadovoljstvo i sreću koju vam shopping priušti svaki puta, sada ste szanali da je dobar i koristan za vaše zdravlje! Slobodno ovo proslijedite dečku kada vas sljedeći put prozove zbog vaših šopingoličarskih navika.

Britansko sveučilište potvrdilo je da čak i žene koje su najveće protivnice teretana i vježbanja prosječno prehodaju osam kilometara, dvaputa tjedno, za vrijeme uopbičajenog šoping izleta.

Odlazak u trgovinu po namirnice računa se jadnako kao i odlazak u vaš omiljeni butik.
Prijeđimo na statistiku. Ženske šoping ekspedicije sagorijevaju 14.884 kalorije (67 čokoladica) godišnje. Dugoročno gledano, možete očekivati da ćete u svojoj omiljenoj razbibrigi prehodati udaljenost od Londona do Sydneya. Hodanje je odlično jer održava rad srca na jednakoj razini i pospješuje sagorijavnje masti i trošenje kalorija. Predlažemo da sljedeći puta u šoping poneste i-pod s omiljenom glazbom da vas motivira i potakne da hodate još brže!

Žene koje su sudjelovale u ovom istraživanju nosile su brojače koraka za vrijeme svog rutinskog šopinga. Nakon obavljenog posla, pogled na brojač koraka izazvao je pozitivne rekacije. „Nikada mi nije palo napamet da za vrijeme šopinga vježbam! Iako, sada vidim da ima istine u tome. Hodanje od trgovine do trgovine, istezanje kada želim dohvatiti nešto sa visokih polica, i na kraju jačanje mišića kada sve vrećice nosim kući. Puno je zabavnije od teretane, a ima gotovo jednak učinak. Sjajno!“, rekla je jedna od sudionica istraživanja.

Ne kažemo da odlaske u teretanu možete zamijeniti odlaskom u šoping, ali veseli nas činjenica da osim što potrošimo novac (koji nerijetko uopće nismo planirale potrošiti) radimo i nešto korisno za svoje tijelo. Osim uživanja u društvu najbolje frendice,biranju novih krpica i cipela sagorijevamo kalorije! Klišej ili ne, mi kažemo - long live the shopping!

Foto: Getty Images

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj