Koji dio dana je najbolji za vježbanje?

23/09/2013

Svi znamo da je vježbati dobro u bilo koje vrijeme, međutim, određeni dijelovi dana bolji su za ostvarivanje nekih ciljeva. Ovdje pronađite upravo ono što vam treba...

Jutro je najbolje za vježbanje u svrhu mršavljenja, a to podrazumijeva vježbanje u teretani ili trčanje. Na početku dana troši se najviše kalorija i masti, zbog čega vježbanjem ujutro trošite i do 20 posto više masnoća nego navečer.

U slučaju da tijekom dana imate neku važnu obavezu, poslovni sastanak ili razgovor za posao, dobro je prije toga vježbati pola sata umjerenim intenzitetom, jer ćete tako lakše podnijeti stres i povećati razinu hormona sreće.

Popodne i večer je pogodno vježbanju ako ste skloni upalama mišića i ozljedama, jer je u to vrijeme vaše tijelo u najboljoj formi i teže će doći do neke neželjene posljedice.

Ako želite definirati svoje mišiće, najbolji učinak vježbanja na njih je navečer, jer je njihova opskrba kisikom tada najveća.

Do sada se nije preporučivalo vježbanje prije spavanja jer postoji mogućnost da ćete se razbuditi, ali zapravo je najbolji lijek protiv nesanice pilates ili joga.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj