Koje vježbe za dobru formu voli generacija Y

24/04/2018

Zagrebačka it djevojka i predstavnica generacije Y Nika Matić zajedno s trenerom Antom Burazinom pokazala nam je 3 omiljene vježbe na svježem zraku

Vježbanje bi trebalo biti dio vašeg životnog stila, bez obzira koje godišnje doba bilo. Jer vježbamo prije svega zbog zdravlja i dobrog raspoloženja. No, čini se kako je millensialsima ili generaciji Y važno pri tome i dobro ispasti na Instagramu te pokazati utrenirano tijelo i mišiće.

Istraživanja su pokazala kako će vježbači u budućnosti očekivati fitness iskustvo koje uključuje 'što ja želim, kad ja želim i gdje ja želim'. Za Millennials vježbače vrlo je važno biti ili ostati u formi, oni žele autentično iskustvo. A na treneru je da vježbaču ponudi osim rezultata iskustvo i zabavu, tj. kompletnu priču. Trener prije svega mora bit motivator vježbačima i pružiti im posebno iskustvo vježbanja, te pristup kojim će vježbanje zavoljeti.

Predstavnik fitness Millennials trenera zasigurno je Ante Burazin koji je zahvaljujući svom radu i stvaranju snažnog branda posebno omiljen među generacijom Y.

Tako je Nika Matić zagrebačka it djevojka i predstavnica Millenials generacije, zajedno sa trenerom Antom, pokazala svoje 3 omiljene vježbe izvan teretane, a sunčano vrijeme je bilo idealno za trening na svježem zraku.

TOP 3 VJEŽBE NIKE MATIĆ

1. vježba za triceps na klupi: ova je vježba izvrsna za lijepo oblikovane ruke i za postizanje snage u njima. Napravite 4 serije po 12 ponavljanja, a kako postajete snažniji ponavljanja se povećavaju.

AnteBurazin_NikaMatic1

 

2. iskorak s loptom: odlična vježba za jačanje mišića nogu i stražnjice. Vježba se može izvoditi u više varijacija, primjerice, s bućicama ili loptom kao na fotografiji. Napravite 5 serija po 15 ponavljanja na svakoj nozi.

AnteBurazin_NikaMatic4

 

3. bugarski čučanj: primarna vježba za snagu donjeg dijela tijela, a zahvaljujući ovoj vježbi jačate gluteus tetive i kvadricepse. Napravite 5 serija po 15 ponavljanja na svakoj nozi.

AnteBurazin_NikaMatic3

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj