Hulahop se vrti, za dječake i djevojčice…

24/04/2018

Jedna od najomiljenijih igara iz djetinjstva izvrsna je tjelovježba, a fantastično djeluje i na psihu!

Sjećate li se slogana i pjesmice "hulahop se vrti, hulahop se vrti, za dječake i djevojčice…"? Ova vesela dječja igra koja nas s veseljem vraća u najbezbrižnije tenutke djetinjstva ne samo da je odlična tjelesna aktivnost koja djeluje na brojne fizičke aspekte, nego fantastično djeluje i na psihu i emocije.

Ako biste pitali fitness stručnjake i trenere, rekli bi vam da je ples sa hopom odlična aerobna vježba, izvrsna za kardiovaskularni sustav. Razna istraživanja pokazala su da se u 10 minuta hopanja može izgubiti oko 100 kalorija!
Također, ove vježbe jačaju mišiće cijelog tijela, bez da ste toga uopće svjesni. Ali zato vrlo brzo postanete svjesni koliko vam je poboljšalo uočavanje i osvijestilo pokrete raznih dijelova tijela. Jer vrćenjem hulahopa istodobno se poboljšava držanje, jačaju se pisturalni mišići - što posebno pogoduje osobama s problemima s kralježnicom. Izrazito se poboljšava koordinacija i motorika.
Hop također 'odrađuje' velik posao na psihološkom, emocionalnom pa čak i na duhovnom planu. Naime, samopouzdanje raste, prelaze se vlastite granice, depresija, napadaji panike i drugi blaži problemi se ili ublažuju ili nestaju. Hop je također izvrsno sredstvo za meditaciju ili molitvu. Postoje mnoge tehnike i mnogo je načina na koji je šareni obruč 'ljekovit' za razne tipove ljudi!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj