5 minuta do seksi trbuha

19/04/2012

Razbijte monotoniju i promijenite način izvođenja trbušnjaka. Ovi 3.0 trbušnjaci dolaze iz druge dimenzije, a razlika je vidljiva - odmah!

candice

Ponekad vam se čini da, koliko god vježbali, nakon teretane ne osjećate trbuh. Bol u nogama je postojana, guza također boli, ali trbuh ništa, kao da niste ni vježbali. Bez brige, to ne znači da ne izvodite pravilno trbušnjake ili da se ispod kože ništa ne događa. Trbušnjaci koje ćete upravo vidjeti djeluju na cijeli abdomen i aktiviraju i najdublje mišiće trbuha. Nakon ovih trbušnjaka sumnjamo da ćete imati potrebu preispitivati učinkovitost vježbi.

Isprobajte ih već danas i ubacite ih u rutinu svakodnevnog vježbanja. Ove vježbe možete izvoditi u vrijeme reklama, prije omiljene serije, u teretani i u bilo kojoj pauzi. Pa krenimo!

 

Izduži i ulovi
Lezite na leđa, ruke postavite iza glave, a laktove sa strane (kao da izvodite obične trbušnjake). Noge savijte u koljenu paralelno s podom. Podignite gornji dio tijela kao da krećete izvoditi trbušnjake, ali jednu nogu ispružite, a drugu podignite ravnu prema licu i prihvatite je objema rukama. Nakon toga vratite ruke i noge u početni položaj i ponovite isto drugom nogom. Izvedite 10 ponavljanja sa svakom nogom.

ulovi koljeno

 

Škarice
Lezite na stranu tako da desnom podlakticom pridržavate gornji dio tijela. Lijevu ruku podignite u zrak. Desna noga neka bude ispred lijeve (lijeva noga mora biti u ravnini s gornjim dijelom tijela). Potom podignutom rukom dotaknite pod između obje potkoljenice. Nakon toga lijevu nogu provucite ispod desne i ponovite istu vježbu. Napravite 15 ponavljanja, a potom zamijenite strane.

škarice

 

Zavrti
Postavite se u položaj kao na slici. Lijevim laktom dotaknite desno koljeno i zadržite se sekundu u tom položaju. Ponovite 12 puta, a nakon zamijenite ruku.

zavrti

 

Super trbušnjak
Lezite na leđa s rukama iznad glave. Podignite gornji dio tijela (uključite trbušnjake) i rukama daleko od sebe kao da želite dotaknuti koljena. Okrenite torzo u desnu stranu (tako da osjetite istezanje bočnih trbušnjaka). Vratite torzo u normalan položaj i ponovno lezite na leđa u istu poziciju. Ponovite 20 puta.

trbušnjak

 

Bočno spuštanje
Naslonite tijelo na desno koljeno, ruke neka budu visoko iznad glave, a lijeva noga daleko od tijela (kao na slici). Rukama zamahnite u lijevu, a nakon toga u desnu stranu. Desnu ruku oslonite na pod te u tom trenutku podignite lijevu nogu od poda. Ponovite ovu vježbu 15 puta, a nakon toga zamijenite strane.

bočniProsjački izdržaj
Postavite se u položaj izdržaja s dlanovima okrenutima prema podu. Okrenite desnu podlakticu u drugu stranu s dlanovima okrenutima prema gore te isto to napravite i s lijevom rukom (kao da prosite novac). Nakon 15 ponavljanja zamijenite ruke - najprije lijeva podlaktica i dlan pa desna.

izdržaj

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj