Problemi osjetljive kože

14/08/2013

Vaša koža teško podnosi ljeto ili zimu? Nemojte brinuti, za vas imamo neke super jednostavne savjete, koji će vam pomoći održati vaš sjaj...

Danas imate osjećaj iritacije? Možda ste malo preosjetljivi? Vaš osip vjerojatno utječe na vaše ponašanje i raspoloženje. Promijenite navike za njegu kože kako biste neutralizirali svoje probleme.

Čak 60 posto žena žali se na probleme s osjetljivom kožom, navodeći simptome kao što su crvenilo, iritacija i svrbež, a mnoge od njih nikada nisu bile kod dermatologa.

Shvatili smo najčešće načine, pomoću kojih će vaša koža biti otporna na sve dosadašnje probleme.

Čišćenje

U širokom luku izbjegavajte pjenušava sredstva za čišćenje lica, jer ona sadrže mnoge sastojke koji poput sapuna skidaju prirodne masnoće s vaše kože. Radije koristite sredstva za čišćenje lica, koja ne sadrže sumporne spojeve, i vaša će koža biti njegovana i bez bilo kakvih nedostataka.

Dodatno hranite svoju kožu

Ponekad stresni događaji, kao što su intervju za posao, prekidi, ali i okolišni čimbenici mogu na negativan način utjecati na vaš živčani sustav, a to će rezultirati problemima s vašom kožom, noktima i kosom. U takvim veremenima potrebna vam je dodatna njega i zaštita, koja će riješiti vaša probleme. U ljekarnama možete pronaći različite preparate, svaki prilagođen rješavanju određenih problema, pa izaberite što vam treba.

Vrući tuš

Činjenica je da vam ponekad baš odgovara vruće tuširanje, ali ono će na vašoj koži ostaviti nered. Toplina iz vaše kože izvlači svu vlagu, pa koža postaje osjetljivija i sklonija iritacijama.

Ignoriranje poznatih

Ponekad vašoj koži jednostavno ne odgovaraju određeni sastojci nekih preparata. Nakon što nekoliko puta na svoju kožu nanesete neki iritirajući čimbenik sigurno ćete shvatiti što vam smeta. Stoga, nema više konfuzije oko uzroka vaših problema. U detektiranju uzroka mogu vam pomoći alergološko testiranje i brisevi kože.

Za više informacija kliknite OVDJE!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj