8 savjeta za idealan ten

23/03/2015

Donosimo vam 8 beauty-trikova s kojima ćete postići idealan ten bez puno filozofije

1. Izbjegavajte nanositi podlogu direktno na kožu. Uvijek ispod pudera nanesite serum ili hidratantnu kremu.


2. Sunce je opasno za kožu, čak i kada su to prve proljetne zrake sunca. Zaštitite je. Dobar odabir su tonirane ili BB kreme s visokim faktorom s kojima i štitite kožu od UV-zraka, ali i njima učinkovito prekrivate sitne nepravilnosti na koži te postižete izgled ujednačenog tena.


3. Kako odabrati pravilnu nijansu pudera? Uzmite malo pudera i nanesite ga na područje malo poviše čeljusti te razmažite prema vratu. Idealna je ona nijansa koja se u potpunosti stopi s vašim tenom.puderx2

4. Nemojte bespotrebno nanositi previše pudera, nego prvo nesavršenosti prikrijte korektorom, a tek se onda pogledajte u ogledalo, i procijenite: "da li mi je puder doista nužan?" Tako nećete imati previše proizvoda na licu, a lice će izgledati lijepo, prozračno i ujednačeno.


5. Za efekt osunčanog lica vaš najbolji saveznik je bronzer. Nanesite ga na one dijelove lice koje bi sunce prvo zahvatilo – čelo, obrazi, nos te vrat i dekolte.


6. Rumenilo uvijek nanosite na najviši dio jagodice te ga potom kružnim pokretima "razradite" prema uhu.


7. Ako slučajno pretjerate s rumenilom, make-up kistom za puder prijeđite s njim preko dijela lica gdje ste nanijeli rumenilo kako biste ga dodatno omekšali.

8. Puder u kamenu odličan je saveznik za one s mješovitom ili masnom kožom lica. Lagano ga utapkajte preko onih dijelova lica gdje vam zna izbiti sjaj te ga ubacite u torbicu i ponesite sa sobom za eventualne popravke tijekom dana.

Za više informacija kliknite OVDJE!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj