Ženski sram vs. muški strahovi

22/01/2019

Koliko god bili sigurni u svoje sposobnosti kada je o seksu riječ, morate se složiti da je svaki partner novi izazov, a sve to zbog uvjerenja koja nas sputavaju da iskažemo svoj maksimum te se prepustimo uživanju u dodirima i poljupcima

Žene vjeruju da je jači spol samopouzdaniji, ali taj je zaključak zapravo neopravdan i uglavnom netočan. Oni su svoje nesigurnosti jednostavno naučili vrlo vješto sakriti od očiju javnosti jer je upravo to ono čemu ih uče još odmalena. “Muškarac ne bi trebao plakati”, rečenica je koju slušaju još od ranog djetinjstva pa im je prikrivanje emocija postalo uobičajeno. Ta je pojava ženama strana jer su mnoge od nas vrlo osjećajne kada je o ljubavi riječ pa se promatranjem neprestane muške “ravnodušnosti” prema ljubavi i emocijama stvara naš sram, kao i mentalne pomutnje koje remete ultimativni ljubavni čin, poznatiji kao seks. Sitnice koje kod žena izazivaju sram muškarcima su apstraktna imenica. Umjesto toga, kod njih se prije stupanja u intimni odnos stvara neugodan osjećaj koji se može okarakterizirati i kao strah. On ih neprestano prati tijekom odnosa, zbog čega vaš muškarac nekada može djelovati odsutno ili zbunjeno tijekom samog seksualnog čina.

ŽENSKI SRAM

Tjelesni mirisi Mislite li zaista da tijekom strastvenih dodira i uživanja u pogledu na vaše tijelo on stigne razmišljati o mirisima u prostoriji? Prepustite se svom dragom i razmišljajte samo o njemu.

Fizički izgled U odjeći smo toliko sigurne, ali kada dođe trenutak da je skinemo pred partnerom, glavom nam se motaju misli kao posljedica medija koji nam vječito sugeriraju kako bi idealna djevojka trebala izgledati. Ako vas je izabrao zbog vaše osobnosti, neće mu biti važna veličina vašeg grudnjaka.

Kontracepcija Odgovornost prema vlastitom tijelu ni u kojem slučaju nije razlog za sram. Predlaganje upotrebe prezervativa ne bi vam trebalo stvarati nelagodu jer tako dokazujete da ste osoba koja vodi računa o sebi i svom zdravlju, a i o partneru istodobno.

Seksualne fantazije Velik broj pripadnica ljepšeg spola skrivene fantazije čuva za sebe kako ne bi morale počinjati “neugodne” razgovore s partnerom o seksu. Baš to je uzrok nezadovoljstva i lažiranja orgazma, što može dovesti do mogućih prevara u potrazi za užitkom, što svakako nije rješenje.

Prethodno iskustvo Bilo da im manjka iskustva ili ga imaju napretek, žene su u stalnom strahu od muške osude. Kada prihvatite i zavolite sebe baš takvu kakva jeste, to će napraviti i vaš partner, bez obzira na to koliko ste partnera prije njega imale.

sfsfsff

 

MUŠKI STRAHOVI

Loš seks Jedan od najvećih strahova muškaraca koji se tiče seksa jest taj da se neće pokazati kao dobar ljubavnik ili da će kompatibilnost s partnericom nestati kada se nađu u krevetu.

Disfunkcionalni sudionik Kada su napokon shvatili da je veličina u većini slučajeva važna, pojavio se novi strah... Da njihov sudionik u zločinu neće funkcionirati kada bude vrijeme za akciju! Muškarci su vrlo osjetljivi kada se pokrene ova tema pa ako se vaš partner nađe u ovakvoj situaciji, ohrabrite ga lijepim riječima i budite strpljive.

Nezadovoljstvo partnerice Osim vlastitog zadovoljstva, muškarcu je jako stalo do toga da njegova bolja polovica doživi vrhunac. Isto tako, njegovi su najveći strahovi da tijekom odnosa vi lažirate orgazam kako bi se on osjećao dobro u svojoj koži.

Prerana ejakulacija Ova pojava direktno je povezana s prethodnom, baš zato što se vaši muškarci boje da ćete biti nezadovoljne ako ne uspiju odgoditi vrijeme ejakulacije. Imajte razumijevanja jer, u krajnjem slučaju, vaš seksepil i jest glavni krivac za ovaj događaj. Mogućnost trudnoće Ako se vi i vaš partner još niste odlučili na ovaj vrlo važan korak, mogućnost potomstva kod njega može izazvati velik strah. Prema tome, ne požurujte njegovu odluku kako ga ne biste uplašile, štoviše – otjerale od sebe, jednom zauvijek.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj