3 trika uz koje će vaš seksualni život procvjetati

19/01/2017

Svaka treća žena i četvrti muškarac imaju neke od seksualnih smetnji. Kako ne biste postali dio te statistike, morat ćete – trenirati. Ne u teretani, već u krevetu

Hrvati se vole hvaliti kako su veliki ljubavnici, no – ako je vjerovati istraživanjima – situacija među plahtama prosječnog hrvatskog para nije idealna. Svaka treća žena i četvrti muškarac imaju neke od seksualnih smetnji, kažu istraživanja. Smanjena seksualna želja i nemogućnost postizanja orgazma najčešći su seksualni problemi kod žena, dok je kod muškaraca na prvom mjestu preuranjena ejakulacija, a na drugom erektilna disfunkcija.


Snažna zdjelica, snažniji spolni doživljaj

Snažna zdjelica jamstvo je za snažniji spolni doživljaj kod žena, tvrde stručnjaci. Ove tri vježbe pomoći će vam da ojačate zdjelicu:

– podignite zdjelicu, zategnite mišiće trbuha i stražnjice i povucite ih prema unutra, izdahnite.
– u klečećem položaju zdjelicu prilikom izdisanja zategnite, a kod udaha opustite.
– stojeći na jednoj nozi stražnjicu i trbuh uvucite prema unutra i izdahnite. Opustite mišiće i udahnite pa zatim promijenite nogu. Na ovaj način vježbate i ravnotežu.

Treba stati kad je najbolje!

Kod preuranjene ejakulacije važno je da muškarac nauči prepoznati i kontrolirati osjete koji vode do orgazma. Cilj je dovesti muškarca do točke blizu orgazma, a potom prestati sa stumulacijom. To treba ponavljati nekoliko puta. Muškarci ne bi trebali očekivati da će preko noći uspjeti doći do stupnja da mogu kontrolirati ejakulaciju. Vježba će biti najučinkovitija ako im u tome pomaže partnerica, no vježbati se može i masturbacijom.


Drugačiji misionarski položaj

Promjena kuta penetracije tijekom seksualnog odnosa, kao i promjena pritiska u određenoj seksualnoj pozi mogu bitno povećati užitak. To tvrdi Timothy Ferriss u svojoj knjizi ‘Četverosatno tijelo’ u kojoj preporučuje da tijekom spolnog odnosa u misionarskom položaju bokovi žena budu uzdignuti na jastuku. Također, kako bi bio postignut poboljšani pritisak (što zdjeličnu kost muškarca dovodi u izravni kontakt s klitorisom), muškarac mora premjestiti svoju težinu oko deset centimetara prema naprijed i to na način da mu koljena ne budu na krevetu. Poanta ovog ‘drugačijeg’ misionarskog položaja je osloniti težinu na partneričinu zdjelicu i na svoje ruke.


Izvor: Story.hr

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj