Zašto oralni užitak pružaju samo stariji muškarci?

02/01/2020

Molim vas, jednom zauvijek stanite na kraj ovom zastrašujućem trendu!

Upalite sve sirene - samo 35 posto hetero milenijalaca svojim partnericama pruža oralni seks. To je strašno! Jer, osim ako niste među šačicom djevojaka koje mogu doživjeti orgazam od penetracije (#blagovama), spomenuto zadovoljavanje jednostavno je neophodno kako biste mogle potpuno uživati u seksu. Ipak, ako se pita frajere, čini se da tražimo previše.

To se posebno odnosi na mlađe generacije. Naime, Cosmo je u suradnji s brendom kondoma SKYN proveo ekskluzivno istraživanje u kojem je otkriveno da neki muškarci neće ni pokušati zadovoljiti partnericu dok ne dođu u određenu životnu dob. Ukupno 14 posto frajera od 18 do 27 godina reklo je kako “ne smatraju da je to nužno”, a čak 50 posto njih priznaje da se osjećaju ugodnije tijekom penetracije nego pri pružanju oralnog seksa (s time se slaže samo 32 posto dečki od 28 do 32 godine). U čemu je problem? Imamo odgovore.

Upoznajte neprijatelje kunilingusa...

Sa sigurnošću ih možemo navesti barem tri. Prvi i najveći je taj što je, kao što vjerojatno već i sami znate, seksualna edukacija kod nas, ali i u svijetu katastrofalna. “Naša je kultura seksofobična, prožeta ženskom seksualnom nesposobnošću te definitivno ne pruža detaljno i kvalitetno seksualno obrazovanje”, objašnjava dr. Chris Donaghue, stručnjak za seks i intimu.

Štoviše, učenici su sretni ako ih netko uopće nauči koristiti kondom pa nije ni čudno što u ovom trenutku možemo samo sanjati o predavanju na kojemu će mladi adolescenti učiti o tome koliko užitka oralni seks pruža ženama zbog njihove anatomije.

Nadalje, filmovi, televizija pa čak ni pornoindustrija ne pomažu (osim ako odjednom mnogo muškaraca ne počne gledati “Euforiju”, gdje će ih srednjoškolci Ethan i Kat podučiti svoj čaroliji oralnog zadovoljavanja). “TV još ne veliča žensko zadovoljstvo. Drugim riječima, seksizam je jednostavno urezan u sve kanale koje pratimo”, kaže dr. Carol Queen, seksologinja. U rijetkim trenucima kad kunilingus ipak dobije svojih nekoliko minuta slave, gotovo nikad nije moguće vidjeti što se to točno tamo događa. “Zato je takve scene gotovo nemoguće iskoristiti za bilo kakav oblik edukacije”, dodaje Queen.

Na trećemu mjestu dolazimo do kulture brzog seksa koji se, kaže Donaghue, uglavnom sastoji od brzih orgazama bez  vremena za zadovoljavanje partnerovih potreba. To u kombinaciji s rezultatima istraživanja koji kažu da 37 posto frajera između 18 i 27 godina neće oralno zadovoljavati ženu koju ne poznaju dovoljno dobro rezultira time da je danas, čini se, oralni seks nešto što definitivno nećemo dobiti tako lako.

j

Ipak, najgore tek slijedi. Naime, zahvaljujući reklamama, odjelima za osobnu njegu, čak i svojim partnerima, mlade djevojke sve više žive u uvjerenju da su njihove rodnice vrijedne zgražanja, da smrde i da bi vjerojatno trebale dolaziti s upozorenjem: “Nije za oralnu upotrebu.”

Mislite da pretjerujemo? Naša anketa u kojoj su sudjelovali brojni frajeri pokazuje  da ne preuveličavamo jer su oni rodnice opisali kao “odvratne”, “smrdljive”, “previše vlažne” ili “dlakave” navodeći da upravo zbog toga radije preskaču taj dio seksa. (Kad smo kod toga, misle li oni da su njihovi penisi obavijeni šećernom vatom?) 

“Osim što užasno štete još mlađim generacijama, ove lažne glasine uspjele su prouzročiti toliku anksioznost da su mnoge žene od svojih partnera prestale tražiti oralni seks i jednostavno ga prekrižile s popisa svojih želja”, potvrđuje Queen.

… ali i njegove prijatelje

Važna obavijest: kad govorimo o ovim frajerima, to ne znači da pričamo o svim frajerima. Štoviše, naše su ankete bile ispunjene i odgovorima poput: “Žene su sve i sve i zaslužuju!” ili “Pružanje oralnog seksa jednako je zadovoljstvo meni i njoj.”

Sjednite, pet! Zapravo, kada bismo na trenutak ignorirali sve zablude i sami se okušali u njemu, ne sumnjamo da bi i ostali frajeri vrlo brzo shvatili da dovođenje žene do orgazma na taj način može biti mnogo uzbudljivije od njihova vlastitog vrhunca. 

Naše je istraživanje otkrilo kako veće razumijevanje oralnog seksa općenito muškarce čini boljima u toj aktivnosti. Čak 51 posto muškaraca starijih od 33 godine uvjereno je da svoju partnericu mogu dovesti do orgazma na taj način. S druge strane, 41 posto onih između 18 i 22 godine priznaje da se u to ne bi kladili. Pa, što reći osim - hvala zrelosti!

“S godinama nam užitak u seksu postaje posebno važan jer i sam seks postaje važniji od onoga u 20-im godinama”, objašnjava Queen. “A rastom intimnosti, razgovori o uzajamnom zadovoljavanju postupno postaju sve lakši.”

j

Kako pobijediti (bez gaćica)

Ako se nađete oči u oči s frajerom koji još nije svjestan vatrometa koji može prouzročiti svojim jezikom, postoji nekoliko načina kako mu možete ukazati na to. Za početak, pokušajte uvijek korisnim edukativnim pristupom: “Na Twitteru sam vidjela članak o tome kako pokušati ženu dovesti do orgazma bez direktne stimulacije klitorisa , kao i pokušati frajera dovesti do orgazma bez ikakva kontakta s njegovim penisom”, predlaže Queen.

Ako nemate problema s pokazivanjem, jednostavno iskoristite ruke (i noge). “Igrajte se sami sa sobom, a on neka gleda i uči”, predlaže Alex B. Porter, autor knjige “The Cunnilinguist”. “Prstima ga vodite do svih pravih točaka i prije nego što vam se približi ustima”, savjetuje.

Onda je tu i treća opcija - budite direktni. “Postoji mogućnost da ćete mu jednostavno morati reći nešto poput ovog: ’Mislim da ne razumiješ što mi treba da bih se dovoljno uzbudila. Želiš li probati nešto novo?’”, savjetuje Queen. 

Ako pristane, super, ali ako i nakon razgovora shvatite da ga nije briga, možda je vrijeme da razmislite o svojem sljedećem potezu. “Na vama je da odlučite želite li nastaviti odnos s nekim kome vaše želje nisu važne”, objašnjava Donaghue.

Jedan romantičan zaključak za kraj? Bez obzira na to je li riječ o frajeru koji još nije dao ispite s druge godine ili pak o nekome tko već odrađuje svoj treći ozbiljan posao, život je previše kratak da bismo si uskratili oralni seks. Možda ćete na tome morati malo raditi, ali dokle god smatra da mu je vaš užitak barem jednako važan kao i njegov, čvrsto ga držite. 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj