Sve je više žena milijunaša

12/01/2011

Žene su počele grabiti i sve je više onih koje sudjeluju u donošenju važnih odluka i zarađuju goleme iznose.

s

Istraživanje koje je nedavno provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da, iako je opća ekonomska situacija u svijetu loša, plaće žena rastu više nego ikada.

Rezultati su otkrili da je broj žena u svijetu koje zarađuju milijunske cifre u proteklih pet godina porastao za 40 posto. Mnoge žene danas sudjeluju u donošenju odluka o investicijama, kao i o kućnim troškovima zajedno sa svojim muževima.

Dok su muškarci posljednjih godina bili skloniji tome da svoj novac ulažu u burzovne akcije koje su pretrpjele goleme gubitke u recesiji, žene su više ulagale u nekretnine i konkretan biznis koji im je donosio profit.

Studija je pokazala i to da nisu samo zaposlene žene posvećene karijeri i koje uspijevaju mnogo zaraditi. Situacija se promijenila i za pripadnice ljepšeg spola koje ostaju kod kuće – sve više njih dobiva inovativne ideje uz koje uspijevaju napuniti svoje džepove.

Kao primjer istraživači su naveli slučaj jedne Britanke koja je tri godine provela usavršavajući svoj recept za kruh bez gluteina, potaknuta time što je njezin sin alergičan na običan kruh. Godinu dana nakon što je došla do cilja, već je imala ugovor sa Starbucksom i počela zarađivati milijune funti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj